banner78
banner12
Birkaç gün Edirne’de yoktum.Sorumluluk alanım olan Balkanlarda da çalışmalar yaparak memleketime geri döndüm.zaten ne zaman Edirne’de ayrılsam ya illegal bir takım işler oluyor, yada yetkililerin ağzında çıkan pervasızca açıklamalar medyamızda yer buluyor.
Kimsede yapılan bu açıklamalara gazeteci kimliği ile cevap dahi vermiyor.Benimde canım buna sıkılıyor.Zaten belediyeye basın toplantılarına alınmamam da bununla ilgili. Başkan soru sormamdan açıkça korkuyor ve karşısında sadece ona itaat edenleri istiyor.
Gazeteci sorar,sorgular, eleştiri,önerir.Dahası yanlış varsa nal gibi çakar.Eğer bunlar yapılmıyorsa basına ne kadar güvenirsiniz oda tartışılır….
Evet yokluğumuzda Cumartesi pazarı üst kısmında bulunan Ören siteleri karşısındaki çamlık alan adeta talana açılmış, gece yapılan operasyon ile 21 adet çam ağacı sözüm ona kimliği belirsiz kişiler tarafından sökülmüş.
Başlığımda dedim ya ! “Bizde bunu yedik”
Geldiğim gibi bu konuyu araştırmaya başladım.İlk etapta olayın muhatabı olduğunu bildiğim ağaç katliamları ile tanıdığım zaman zamanda çevre dostu olduğunu bildiğim Belediye Park ve bahçeler Müdür Vekili Tuncer Özüyaman’ı aradım.Önce selam, kelam sonrada sanki bana çabuk konuş, yada sor soracağını der gibi bir tavır.Kendisine gerçi telefonda söyledim ama buradan da söylemekte yarar görüyorum..Siz her şeyden önce Belediye bünyesinde bu işlerden sorumlu müdürsünüz.Bende gazeteci.Her kim olursanız olun, bilgi almak adına sorduğum soruya kurumunuzu temsilen cevap vermek durumundasınız.Ha eğer vermiyorsan uzun lafın kısası bilgi edinme kanununa göre yaz iste dersin; bülbül gibi şakımasın.Buraya kadar anlaşılmayan bir şey yok her halde.Düne kadar şakırken iyiydi de, başkanınız bana tavır alınca mı sizde tavır alıyorsunuz? Bunu anlamadım sayın müdürüm? Açmayalım eski defterleri müteahhit muhabbetlerini, ekilen çiçekleri, böcekleri yazmakla ben usanmam ama savcılarımız ifadenizi almakla yorulur ona göre! Neyse bakalım! İşle aşkı birbirine karıştırmamayı öğrenecekler ama iş işten geçecek!
Gelelim konuya. Neymiş arsayı Edirne’de faaliyet gösteren izci grubu adına istemişler.Konu encümene gelmiş, onay almış uygun görülmüş ve birilerine orası izci grubu adı altında resmen tepside sunulmuş.Zaten genelde böyle oluyor.Başkan her tarafa mavi boncuk gibi arsa dağıtıyor.Tıpkı jandarma altında verdiği o büyük arsa gibi.
Dün anasına küfür edenler bugün en güzel arsayı alıyor ve başkana laf bile söyletmiyor.Buda yeni bir taktik olsa gerek!!!!
Encümen aldığı karar sonrasında çok sevdiği izciler için orada bulunan bazı ağaçların engel teşkil ettiği görüşüne vararak sökülmesinde sakınca yok demiş ve Kırklareli ilinden gelen özel söküm aracı ile ağaçlar sökülmeye başlanmış. Taa ki polis gelene kadar!
Sordum müdüre. Neden ağaçları gece söktünüz? Diye. “Çam ağaçları gece serinde sökülürse daha iyi olur” cevabını verdi. Eee peki polis gelince niye tüydünüz? Yada Polis neden gerekeni yapmadı? Onun cevabını da alamadık.
Birkaç gündür kamuoyu önünde tartışılan bu konuya daha henüz net bir açıklama gelmedi.Ama gelecek olan kılıf bu! Bende bunu yedim…
Yahu izci dediğin adam çevre dostudur, doğa dostudur. Neymiş orada kamp yapacaklarmış, ateş yakacaklarmış, izciliğin temel unsurlarını orada öğreneceklermiş. Yahu şunu desene!Orada birine peşkeş çektiğimiz bir büfe alanı var onu yapacağız,onun için ağaçları söktük.İzci bahane büfe şahane!Yani bura tek kelime ile suçlu belediye…
Bakın eğer bu kentte hukuk varsa adalet varsa, o söktüğünüz ağaçlar için sizin ciğerinizi de sökmeleri lazım. Ki yoksa bu halk size gerekeni yapması lazım. Bu kent bu kadar ucuz ve sahipsiz değil.
Düne kadar Edirne’ye ceketi ile gelip bugün trilyonları ortak cebinize koyduğunuzu cümle alem biliyor.
Açtırmayın bana kutuyu…..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin dağ 12 yıl önce

belediyeyi eleştiriyorsunuz ancak belediyenin kent rehberi adında güzel bir hizmeti var. belediye web sitesinden kent rehberine girerek imar durumlarını görebiliyorsunuz. hatta bina resimleri bile var. bahsettiğiniz arsanın ada / parsel numarası 1697/2. internetten görebilirsiniz. kentrehberinde orada geçici bir yapı görünüyor. demekki imar planına işlenmiş. benim anlamadığım konu neden ağaçların gece yarısı söküldüğü. orada zaten bir büfe görünüyor. her neyse bu kent rehberi iyi oldu. kim nereye bina yapıyor kim yapamıyor görebiliyoruz. zamanı bol olan ve çevreyi bilenler bu sistem sayesinde güzel yatırımlar yapabilirler :) gazeteci olarak siz de bu sistem sayesinde ilginç haberler yapabilirsiniz.

Avatar
gürhan 12 yıl önce

sen de aç şu kutuyu arkadaşım, ne bekliyorsun