banner137
banner12
Sözcük anlamı itibari ile “Bir işi yaparken harcanan para, masraf ya da resmi işlerde devlete ödenen para”veya “Duvarcılıkta tuğla veya taşların örgüsünü sağlamlaştırmak, duvarları sıvamak için kullanılan, toprak, saman, kum, kireç, çimento vb. şeyleri su ile kararak yapılan karışım” diye açıklanır harç.
Bunlar olmazsa olmazların ikisi.Yani yaşamınızı idame ettireceğiniz evinizin yada iş yerinizin temelinde bulunan ve sağlamlığını perçinleyen madde, resmi bir kurumda yapacağınız işin sağlam olması için yasal zeminde yaptığınız işin karşılığı.Her ikisinide sağlam yaparsanız işiniz dört dörtlük olmuş diyebiliriz.
Ülkemizde her ikisi üzerinde de şeytani düşünceler olduğu için biz şeytani boyutunu işleyeceğiz.Şimdi buradan bu yazıyı okuyacaklara,yada okuduktan sonra ilgili yerlere okutacaklara bir önerim var.Görmüyor yada görmezden geliyor ve işlem yapmayacaksanız hiç okuyup kafanızı karıştırmayın.O deri koltuklarda oturun Devletten maaşınız alın ve bildik tavrınızı,tutumunuzu devam ettirin.
Sağır sultanın bile duyduğu Belediyemizin yolsuzlukları ile ilgili somut bir belge ile bir şeyleri anlatmaya çalışacağım.Ama siz yine bildiğinizi okuyup işlem dahi yapmaya gerek duymayacaksınız.Çünkü hem Devlet yönetiminde,hem diğer mercilerde hemde siyasi kimliği olan bazı kişilerde kimin elinin kimin cebinde olduğu belli değil.
Şöyle bir yaklaşımla başlayalım! Ak parti ile CHP li başkanımızın ve onun bazı meclis üyelerinin aralarındaki flörte bir bakalım.Her şeyden önce Ak Parti il yönetiminin oluşumu aşamasında CHP li belediye başkanının parmağının olduğunu hatırlatalım.Gerek imar konularında gerekse belediye ile ilgili diğer konularda Ak partili arkadaşlarımızın istediği,talep ettiği ne varsa cuk diye geçiyor, gör beni göreyim seni mantığı ile işler tıkır, tıkır işliyor.Örnek mi!Alın size örnek.Ak Partinin iki dönem belediye başkan adaylığını yapmış ve sonu hep hüsran olmuş çiçeği burnunda öğretim görevlisi Mustafa Hatipler’e bir bakalım.Belediye İmar işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Nihan Akdere ile aralarında olan biteni herkes biliyor. Samimiyet ve siyasi arenada ki bağlantılarının en canlı şahitlerinden biri benim.
Daha geçtiğimiz günlerde imar konularında dosyaların uçuştuğu yerde damadı iş başı yaptı.Ak Parti il başkanı Müjdat Kahve; CHP li belediye başkanı Hamdi Sedefçi’ye “çöp konteynırları yolsuzluğunu açıkla! İki liralık işi nasıl dört liraya mal ediyorsun anlat. Pazartesi gününe kadar mühlet. Açıklamazsan ben açıklarım” diyerek basın aracılığı ile açık tehdidini yaptı ve ardından kaç pazartesi geçti bilinmez “tık” yok.O süreç içinde Belediye başkanı Hamdi Sedefçi’de basının karşısına çıkarak her şeyinin yasal olduğunu ve Kahveyi bu sözü söylediğine pişman edeceğini söyleyerek sözüm ona karşılıklı çiş yarışı yapıldı.Yada kayıkçı kavgası!Bir basın toplantısında bunu sayın Kahve'ye sordum ama "tık" yok!...
Bir baktık ki sayın Kahve’nin yeğeni İmar konusunda dosyaların uçuştuğu yerde iş başı yaptı. Hemde CHP li belediyede!Öte yandan sayın Sedefçi’yi İçişleri Bakanlığı nezrinde soruşturması gereken ve Vali talimatı ile bunun yapmakla yükümlü olan Vali Yardımcısının ağaç katliamı ile ilgili alanda yapılacak yapılaşmaya dair yetkili olması ve işin altında olması ve dahası Nihan Akdere başta olmak üzere başkan Sedefçi ile içli dışlı olmaları ve elinde bahse konu yerin imar dosyası,inşaat izin ruhsatı ile İmar müdürlüğünde iş takipçisi gibi dolaştığının görülüp konuşulması ve daha neler neler!....
Şimdi buradan sonrasını “YETKİLİLER”okusun.Ha bu arada ele alınan kazma ile bahse konu çamlık alanda inşaat bugün yarın başlayacak bunuda bilin!
Bu çorbada bizimde harcımız olsun. Çok sayıda yetkili belediyemiz ile ilgili olan iddiaları araştırmak için sözüm ona çalışmaya başlıyor ve sonrasında yola çıkan aracın lastiğinin havası inmiş gibi yalpa yaparak yerinde saymaya,yani işi ağırdan almaya başlıyorlar.Ve sonuç “belediye temiz”.Neyle yıkanıyorsa?
Çok basit.Belediyemizden alınan ruhsat harç bedellerini birileri çıkıp incelesin.Betondaki harçtan değil, “bir işi yaparken harcanan para, masraf ya da resmi işlerde devlete ödenen para”kısmından bahsediyorum.Harç bedellerinin ne kadar dengesiz ve kişiye göre alındığını,yere göre alınmadığının açıkça belgesi ve somut kanıtı ruhsat harçlarında açıkça belli.Aynı hat üzerinde aynı konumdaki binalara ilişkin agalarına 100 TL olan ruhsat harcı sıradan adama 1000 TL hemde aynı alanda.Benden söylemesi,sizden de incelemesi.İyi bakarsanız,gerekirse gözlük takarak incelerseniz göreceksiniz.
Ama şuna inandım ki! Kimse belediye de olup bitenler ile ilgili kılını kıpırdatmıyor,yasal zeminde işler tıkırında gidiyor ve dahası herkes selamın kelamı diyerek işine devam ediyor.Yani kimin eli kimin cebinde,belli değil.
Eğer biraz başa dönecek olursak.AK partili ve CHP li kişilerin flörtlerini özellikle müteahhit kimliğini taşıyanların kirli ilişkilerine bir bakalım.O zaman göreceksiniz, kimin ne haltlar çevirdiğini.
Yapılan kaldırım işlerinin arkasında yasaklı müteahhitlerin olması ve çakma firmalar aracılığı ile işleri bir bir alarak yandaşlık yapması ve başkan Sedefçi’ye destek sağlaması.O yetmezmiş gibi Türk Telekom müteahhidinin yer altına döşemek istediği fiber kablolar için inşaat ruhsatı almazdan önce nasıl yolunacak kaza döndüğünü ve 250 bin Tl gibi bir rakamın kendisinden istendiğinin ortalıkta konuşulması, ateş olmayan yerlerden dumanın çıkmayacağının göstergesi değil mi?
Hadi biz yazdık.Şimdi siz ne yapacaksınız?Yine beni savcılığa şikayet mi edeceksiniz?Eleştirdim, doğruları yazdım diye,yada her zaman yaptığınız gibi itlerinizi üzerime salıp, tehdit edip beni doğruları yazmaktan vazmı geçireceksiniz? Hadi hodri meydan!
Başında dedim.İmarın harcı,kişilerinde yapısı bozuk!Gerisi yalan…..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şakir sakar 12 yıl önce

bu satten sonra savcılar herhalde gereğini yapar çok yerinde bir tespit araştırılırsa orada daha bunun gibi neler var

Avatar
Edirneli 12 yıl önce

emirgan çaybahçesi diye bildiğimiz alan da el altından gidiyor. daha önce 2 kere ihale edilen ve katılımcı olunca özellikle 1. si yasaya tamamen aykırı bir şekilde iptal edilen ihale geçen gün sessizce yeniden yapıldı ve bu sefer istenen oldu kimse katılmadı. şimdii yapılacak olan son ihaleye katılımcı olmazsa başkanlık işi pazarlığa dökme yetkisi alacak ve istediğine istediği şartta verme hakkı kazanacak. peki burayı kim işletecek. tabiki sayın başkanın işletmeci olan oğlu tabiki biraz araştırın bakın.

Avatar
fdkfşlk 12 yıl önce

sayın dediğiniz müjdat kahve sedefçiye saçma şekilde sokakta hayat var projesi üzerinden yüklendiği gün aynı anda ciğer festivalinde cafe londonda sedefçiyle oturup kahkahalar atıyor bu da yazılan gibi bir çiş yarışı değil de herşeyin oyun olduğunun kanıtı

o değil de sözde izcilik tabela şirketine yapılan binanın haberi neden yok sitede bi menfaat durumu mu var yoksa?!

Avatar
Sakar şakir @fdkfşlk 12 yıl önce

siteyi adam gibi oku izcilik konusunda bu nu ghaber yapan ve kişiyi ortaya ıkarak onun vali yardımcısı olduğunu il özel idaresinde bulunan ali özer isminde biri olduğunu ben buradan öğrendim sende iyi oku