banner78
banner12
Kurban bayramı arifesinde olduğumuz şu günlerde, Belediyemizin tüm müteahhitleri kucaklayan bir hava içinde olması inanın çok hoş bir durum. Malum bilenler biliyor! Edirne’deki imar konusunu yada konularını. İmar ile yakından akalası olanlar imarda işlerin nasıl döndüğünü de pek ala biliyordur diye düşünüyorum. Çünkü sıradan bir vatandaşın imarda çok işi olmaz. Ama, birilerinin yada müteaahitlerin imarda hemen hemen her gün işi oluyor. Hatır gönül ile işlerin döndüğü imarda alan razı verende razı olacak ki bugüne kadar ses seda çıkmadı. Ancak dedikodu ve kokuların çıktığını her gün duyuyoruz. İmar Allah için pis iş.Hele yine başındaki için pislik bir iş.Ama bir o kadarda kaymak iş.

Tüm kentin müteahhitleri iki dudağınız arasında. Bunun için işini layığı ile yapanda bir illegal yapanda.

Şimdi yine yazdıklarım konusunda birileri hukuk mekanizmasını devreye sokmaya çalışacak ama bilmiyorsanız söyleyeyim. Mesleğim gereği kamuoyunun bilgilenmesini sağlamak, olası yanlışlara dikkat çekmek, yetkilileri uyarmak, ya da birilerini uyandırmak yani illegal işlerin açığa çıkarılmasında rol oynamak biraz görevimiz.

Bu yüzden hemen atlamayın! Ancak yazacaklarım konusunda Savcılığımızın devreye girmesini canı gönülden istiyorum.

Şimdi gelelim İmara. Hani şu çarpık çurpuk kentimiz var ya! Akşam yattığımızda içeride sabah kalktığımızda dışarıda olan binalar. Yine bir başka akşam yatıp bir sabah kalktığımızda üç kat yerine beş kat gördüğümüz binalar veya yeşil alanın bir gecede karardığı alanlar. Bunların hepsi bu kentte olup biten şeyler.

Şimdi Savcılarımız bir konuya eğilmeli. Belediye İmar işlerinin tüm tutanaklarını tek tek elden geçirilmeli. Hatta söz konusu son beş yılda verilen imar konularındaki ruhsat ve benzeri belgeler yerinde uygulandığı alanla karşılaştırılmalı ve buna göre işlem yapılmalı diyorum.

Neden mi? Çünkü 1000 metrekare imar ruhsatı aldığınız yerde bugünlerde 1500 metrekare hatta daha fazlası ile inşaatlar yapıldığı duyumları kulağıma geliyor.

Hatta 23 Ekim tarihli Belediye Encümen toplantısında bu konunun gündeme geldiği ve bazı müteahhitlere 99 Bin TL para cezası çıkartılacağı söyleniyor.Eğer ceza çıkarıldıysa neden çıkarıldığı ortadadır. Ha çıkartılmadıysa; o zaman o işin içinde bir bit yeniği vardır.Çünkü 200 bin TL gibi rakamlardan bahsediliyor.Yani ince işler ve hesaplar anlayacağınız.

Böyle bir durumda ya 200 bin TL vereceksiniz. Yada 99 Bin TL cezayı ödeyeceksiniz.200 Binde ruhsat ile alakalı galiba.Harç bedeli mi ne?Dedim ya kim ödedi kim ödemedi, yada kime ceza kesildi kime kesilmedi ben bilmiyorum. Buna Adli makamlar baksınlar. Emniyet güçleri baksınlar.Tabii vak vakları ürkütmeden…

Sizin anlayacağınız Belediyemiz bayram nedeni ile Müteahhitleri kucaklamış. Hemde ne kucaklamak. Bayramın tüm içten ve inceliği ile. Nede olsa kurban bayramı.Bir veya birkaç kurban seçilmeli.Hatta öküz bile olabilir.

Mesela üst katları gösterişli ama ruhsatta olmayan katlar nede olsa bodrumda var denilip kılıfına uyduruluyor. Yapı kullanma izin belgesi almaya gelindiğinde ise Belediyemiz ben sizi çok seviyorum gelin sizi bir kucaklayayım diyor.

Vallahi bu kucak artık fazla almaz gayri. Kucakta yer kalmadı.Bazı gazetecilerin de bu konuda devrede olduğu ve nokta atış böyle işleri yapanların üzerine gönderildiği hatta ara buluculuk yaptığı veya tehdit edip müteahhitleri zora soktuğu bile söyleniyor.

Eeee ne diyelim.İnci gibi dizilen binalar,bir zamanlar karnını doyurmaya dahi parası olmayan adamlar bu kentte müteahhit olmuşsa bunun altında yatan ballı bir kaymak vardır….
Ancak şuda bilinmeli!Bu işi yapan adam gibi adamlarıda unutmamalı.Çünkü bu işten en çok onlar zarar görüyor.

Hadi iyi bayramlar!.....

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
edirnelimemur 12 yıl önce

gökhan bey iddialarınız çok ciddi ve araştırılmalı. ama aracılık eden gazeteci veya kişiler kim merak ettik. yazdıklarınız tüm meslektaşlarınızı bağlıyor, bence siz her zaman doğru yazıyoırsunuz onun içn aracılık edenleri açıklayın olsun bitsin, yoksas siz de varmısınız?