banner137
banner12
Her yer güllük gülistanlık! Yaşadığımız kent sorunsuz, alt yapı mükemmel, üst yapı deseniz ona keza. Hizmetler akıcı ve kalıcı yani kısacası belediye harıl harıl çalışıyor. Sorun yok iş çok.
Düşünsenize hizmetleri ile dört dörtlük bir belediye, sorunları çözmüş her şeyin üstesinden gelmiş, halkı hizmete boğmuş halkın takdirini kazanmış bir belediye.Hani nerde?
İşimiz keş kelere kaldığı için belki bir umuttur dedik ve 20 yıldır bekliyoruz; böyle bir belediye ve belediyeciliği.
Bütün sorunların üstesinden gelen ve gelmesini bilen bir belediye başkanımız var ya başımızda. “Daha ne istiyorsun?” diyeceksiniz ama; kendim için değil kentim için istiyorum! Bu belediyeden hizmet istiyorum.
Kenti bir bütün halinde görmek istiyorum. Bölünmüş, hizmetleri yarım yamalak yapılmış bir kent istemiyorum. Altı şişhane üstü gazhane olmasın bu kent. Ana yollar, ana arterler düzeltilirken diğer semtlerin üvey evlat gibi bırakılmasını hazmedemiyorum…
Gelişi güzel yapılan kaldırımlar, birilerine sağlanan rantlarla yönetilen bir kent istemiyorum. Kukla gibi olmuş, başkanın dizinde oturan adeta ciğer bekleyen kedi gibi duran bir belediye meclisini yine hiç istemiyorum. Ödleri kopuyor başkandan.Biraz eleştirmeye kalksalar,mamaları kesilecekmiş gibi bir hava estirmelerini anlamıyorum.
Bir kaçı dışında başkanın kuklası olmuş, bir meclisi bu belediyeye hiç ama hiç yakıştıramıyorum. Ak partililer bile kukla olmuş. Emme basma tulumba. Hiç bir kararda şer yok.Hiç bir karara itiraz yok,tartışma yok.Alınan kararların bir çoğu oy çokluğu ile alınıyor.Yani her şey süt liman.
Şu sıralar en çok sıkıntı duyulan konuların başında ise malum su kesintileri geliyor. Son bir ayda yaşanan 14 arıza ve musluklarla yansıyan pis ve bulanık su. Evlerde ne makineler, kombiler, şofbenler hepsi arızalanıyor. Servisler arıza nedenlerini cihazınızın memesi tıkanmış diyerek sorunu gelen pis suya bağlıyor. Yani kısacası nasıl elektrik kesintilerinde cihazlar arızalanıyor ve Tredaş bunu kabul ediyorsa belediye de bunu kabul edecek.
Kadınlar çamaşır yıkıyor, beyazlar çamur gibi çıkıyor. Neden mi? Tabii ki gelen çamurlu sudan.
Bizim giremediğimiz şu basın toplantıları varya. İşte onlardan birinde dün yine sallamış bizimki.Bakın aynen su kesintileri ile ilgili sarf ettiği laflar. “'Henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce kanala ziftli kağıt ve çöp atılmış. Bu çöpler tıkanıklığa neden oldu. İki gündür kanalın temizlenmesi dolayısıyla Edirne'ye az su veriliyor. Bu durum en kısa zamanda çözülecektir” diyeceğine hala açık sulama sistemi ile gelen kanalın kapatılması için Sedefkuleye harcayacağın emeğin onda birini harcasan bugün bunu konuşmazdık. Yıl 2012 olmuş ve hala açık sulama sistemi ile kente su getiriyorsun. Ama sen buna da kılıf bulursun. “DSİ nin işi o” dersin. Yahu kaymak iş oldu mu kendine pis iş odlumu başkasına topu nasılda atıyorsun. Çünkü futboldan anlıyorsun. Topçudan, hele yine “top”un hasından iyi anlıyorsun ki hep yanında.
O kanala ziftli kağıt atma hikayesini fotoğraflattın mı? Belgelettin mi? Basın bürona fotoğrafını çektirip kamuoyuna bunu belge ile gösterdin mi? Yok yapmadın. Çünkü sende bu işi yapmaya akıl edecek adam yok!
Bu yüzdende yazdıklarım size ağır gelmesin. Demek ki o kanala biri affedersiniz, işese ki işiyorlardır! Sen o suyu bile bize içiriyorsundur.
Yahu Allah rızası için bu kadar yalan niye! ben senin belediyeni telefonla arayıp bilgi istediğimde, arıza olduğu söylendi.Yetmedi su kanal müdüründen tut, çalışanına kadar bir çok işi ile görüştüm hepsi “borular eski.Su patlakları çok.Artık yükü kaldırmıyor.Bizde bu yüzden tazyikli su veremiyoruz”diyorlar.Ama kimse senin bu benim ağzımı bırakıp başka yerimle güldüğüm konuyu bana söylemedi.
Anlayacağın seni yine kandırmışlar. Sen Meriç nehri kenarında mangal yapıp, rakı içerken, kentin sorunlarını masal gibi dinlerken, çözümü için ilgili daire müdürünü arayıp ana avrat söverken, belediyeyi asıl ruhundan uzaklaştırarak insanların şevkini kırıyor, çalışanı işinden soğutuyorsun.
Ha bu arada geçtiğimiz günlerde Melih hocam yazdığı köşe yazısında sizin ruh halinizi ortaya koymuş. Cuk diye de oturtmuş.Size gazetecilere koyduğunuz yasak ile ilgili soru sorduğunda “onlar pravakatörlük yapıyorlar” demişsiniz.Kusura bakma ama yalakalık yapmıyoruz ya! Pravakatörlük yine hiç yapmıyoruz! Size adam gibi soru sorup,sizi sıkıştırınca biz sizin gözünüzde pravakatör oluyoruz. Nasılsa karşında çanakçılar var! Ki bazılarını tenzi ediyorum! Ama sorduğumuz sorular size ince gelmiyor. Beni toplantılara almamak sizin korktuğunuzu gösterir. Açığınız olduğu ve bu açıklarınızı bulup sizi yazmamdan korkuyorsunuz. Sayın başkan siz o yollarda adım atarken ben koşarak geri dönüyordum.
Rahmetli Cengiz Varnatopu’nun yanında belediye ile ilgili birçok yanlışınıza şahit oldum, tespit ettim. Adamın ömrünü yediniz.O ise sizin bıraktığınız borç batağı belediyeyi alarak yine size borçsuz olarak teslim etti.
Hadi çıkta anlat! Şu anki borcun kaç para? Alt yapı ile ilgili ne yaptın? Belki unuttunuz o dönemde orada çalışan adamınıza sabote olsun diye dediklerinizi! Hani şu vanayı çevir konusu var ya. Çat, pat boruları patlattırıp Edirne’yi susuz bıraktırıp Cengiz Varnatopu’na puan kaybettirdiğinizi. Ben bunları unutmadım başkan! Ama o her şeye rağmen bu kente su verdi. Sizin gibi bahanelerin arkasına sığınmadı. Alt yapıyı yeniletmeye başlamış, yağmur suyu toplama kanallarını hizmete sokturmuştu. Ama siz ne yaptınız.Kanalizasyonu bile bunun içine basarak temiz su kaynaklarımızı kirletmek için adeta katliama yön verdiniz.
Neyse eskileri açmayalım.
Benden size bir tavsiye. Siz bu işi bırakın.23 Nisan törenlerinde hani o koltuğunuza sembolik olarak oturttuğunuz çocuklar var ya. Onlar bile bu işi sizden daha iyi yapar.
Hani diyorsunuz ya! Ustalık, kalfalık dönemi falan. Siz bu dönem hokkabaz oldunuz.
Eyy başkan. Bırak bu işleri. Çünkü artık beceremiyorsun. Hırsın yüzünden çevrende yalakalarından başka kimse kalmadı. Eline aldığın ciğer torbasından ki ciğerler bir gün bitecek. O patileri havada bekleyen köpeklerin ciğer bulamayınca artık seni yiyecek. Ama iş işten geçecek.
Dedim ya!Sen önce su akıtmayı becer.Zaten gerisi gelir…..
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.