banner137
banner12

Hava sıcaklığı 6 derece.Normal kuru Edirne soğuğu.Havada ise soğuk havaya rağmen içimizi ısıtan bir güneş var.Hafta sonu ve günlerden Pazar.Selimiye meydanında ise miting var.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan beklide Cumhuriyet tarihi boyunca Başbakan sıfatı ile Edirne’yi 12 defa yani en çok ziyaret eden kişi olarak tarihe geçecek.Ama sonuç kocaman bir sıfır.Bu kadar ziyarete, bu kadar isteğe ve arzuya rağmen “Ak parti Edirne’de yine başarısız yine başarısız olacak” dersem birilerinin hemen yüzleri düşecek.

Hiç kimse kızması,gücenmesin,darılmasın.Seversiniz sevmezsiniz ama Başbakana yakışan bir miting olmadığı düşüncesindeyim.Ve bugüne kadarda yapılmadığının da bilincindeyim.

Her şeyden önce miting alanına saat 11:00 da gelmesi gereken Başbakan (ki bu her kim olursa olsun onları o soğukta bekletmeye hakkı yok!)saat 12:20 de geldi.1 saat 20 dakika gecikmeli olarak başlayan bir program.Nedenine gelince! Sürekli bir telefon trafiği ve 3-G sayesinde cep telefonlarından sürekli olarak alan durumu fotoğraflarla ve canlı yayınla Başbakana aktarılıyor ve alanın dolmadığı veya doldurulamadığı bilgisi veriliyor.39 yıllık Edirneliyim! Fakat alanda Edirneli diyeceğim kimsenin olmaması beni biraz düşündürdü.Otobüslerle oradan buradan gelenlerden tutunda,bu partiye gönül verenlerden ziyade bu partiyle işi olanların yarattığı bir kalabalık hakimdi sanki.Örneğin call center adı verilen bir sistemin Edirne’de kurulacak olması ve burada çalışacak olanlar ve yakınlarının miting alanını doldurmuş olması dikkatimden kaçmadı.

Ne kadar CHP’li Belediye Başkanına yalakalık yapan, ne kadar Ak Partiden medet uman varsa hepsi meydandaydı.Kim sorarsa bunlar Ak partili….

Başbakan’ın konuştuklarını can kulağı ile dinledim.Haklı olduğu bir çok yeri tespit ettim ve bir ona birde onu dinleyenlere baktım ve dedim ki “Boşuna konuşma Başbakan.Edirne’den sana ne köy olur nede kasaba!”Neden mi? Bu alanı öyle yada böyle dolduramıyorsan ve sen iktidarda olan bir partinin adamıysan bu işte bir terslik vardır demektir.

Saat 11:00 da alanda parmakla sayacağım kadar insan varken yarım saat içinde sahanın doluyor olması tamamen sonradan doldurulduğunun bir göstergesidir.Ha şunuda hatırlatmakta fayda var.Tv ler canlı olarak yayını yaptılar.Millet saf mı, yada yakala mı, Pazar Pazar gelsin o soğuk havada bir saat dikilsin…

Ak partide sadece ve sadece bir kaç kişi bu işe dört elle sarılmıştır.Yine küskünler yine kırgınlar yaratılmıştır.Yine çıkar çatışmaları ön plana çıkmıştır.Ancak Uzunköprü ve Keşan’da tam tersi bir durum ortaya çıkmıştır.Binler değil on binler meydanları doldurmuştur.Acaba bunun nedenini hiç düşündünüz mü?

Başbakan’ın geleceği ile ilgili sayın İl Başkanının birkaç gün önceden basın toplantısı yapmaması, hiç olmazsa bahane ederek Başbakanın geleceğine dair gündem oluşturması gerekmez miydi?Diye düşünüyorum.Ve ekliyorum…Bugün eğer Edirne’de CHP ver ise bunu şüphesiz Ak partiye borçludur.Eğer bugün Edirne’de CHP’li bir belediye var ise ve yarında olacak ise bunu Edirne’deki Ak Partinin bugüne kadar burada görev yapmış yönetimlerine borçludur.Eğer bugün Selimiye meydanında istenen tablo olmamış ve Başbakan’da bunu anlamış ise bunu yine Ak Partinin yöneticilerine borçludur….ve bence Başbakan borcunu ödemelidir ve faturayı artık birilerine kesmelidir….Belki bugün olmaz ama birileri ya silkinip kendine gelmeli veya birileri tarafından silkelenmeli…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.