banner78
banner12
Yıllarını Edirne’ye vermiş, genç yaşıma rağmen çok şeyleri görmüş ve şahit olmuş biri olarak yaşadığım kentten uzaklaşınca bazen içim sıkılıyor,bazen kentimi özlüyorum , bazen de yaşadığım kenti bu sayede kıyaslama imkanı buluyorum.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin davetlisi olarak birkaç günlüğüne yaşadığım kentten uzaklaşarak İç Anadolu turuna çıktık.Yıllar önce geldiğim bazı illeri görme fırsatını da bu sayede yinelemiş oldum.Çünkü yaşadığım kentle kıyas yapabilmek adına bu tür seyahatlerin artık önemini iyiden iyiye kavrıyorum. “Çok gezen mi bilir? Yoksa çok okuyan mı?” derler ya! İşte bu söylemin en güzel cevabı aslında çok gezende saklıdır.Tıpkı bizim başkanımız gibi!....
Evet her gördüğünü memleketine uydurma sevdalısı olan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi 23 yıldır uydura uydura bir hal oldu. Meğerse millet atı almış Üsküdar’ı yarılamış yada millet aya gitmiş bizler kalmışsız yaya misali Edirne işte öyle bir durumda.Kentimden dışarı çıktığımda inanın nasıl bir kentte yaşıyormuşum sorusuna çok cevap aradım.Ve bulamadım!
Yıllardır hep kandırılmışız.
Son yapılan en önemli atraksiyon Saraçlar caddesinden başka ne var dedim kendi kendime benim ilimde değişen. Çıkıp anlatmak, atarken mangalda kül bırakmak hatta NewYork’a …ok atıp “sokakları bizimkinden kötü” diyerek milleti kandırmak,böbürlenmek böyle bir şey olsa gerek.Attığın yeni asfaltları da gördük. Ağzımıza bir parmak bal çal, Saraçları bir haltmış gibi anlat,alla pulla boya, sonrada “ben cadde yaptım de!” Yürü be! Sen gitte, cadde gör. Sokak gör. Şehir gör.Alta yapı gör.Ulaşım gör.Sorunsuz bir kent gör.
Yüzü batıya dönük olan ve çağdaşlıktan bahseden, yıllarca Cumhuriyet, diyerek kale diyerek bizleri sömüren sen! Ne yaptın bu Edirne için?Yalandan dolandan başka…
Halkın özgürce dolaşacağı geniş meydanlar, bisiklet ve yaya yürüyüş yolları, modern ve çağdaş binalar, raylı sistemler dahası neler neler! CHP li belediyelerden de ancak bu beklenir diyeceğim ama CHP’ye ayıp olacak. Partinin suçu ne ki! Muhtar bozuk mahalleli ne yapsın!
Otobüs ile şehirleri bir bir kat ederken Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı’nın sözlerine bir ara kulak kabartıyorum. Ne demek istiyorsa! “Neymiş aynısı bizde de var”
Yahu ne var? Nesi var? Anlamış değilim.Sonradan çıkardı ağzındaki baklayı Mustafa Yardımcı.Çok yer gezip gördüğü için yine bu tür seyahatlerde grup arkadaşları yani önde gelen kişiler “Mustafa bak burada ne var? Aaa bak burada bu var” gibi sözler söyleyince; Mustafa Yardımcı boş durur mu! “Aynısı bizde var. Oda bir şey mi bizde dahası var”gibi sözleri sarf ediyormuş. Meğer bu sözü bunun için söylüyormuş.
Peki be Mustafa Ağabey! Allah’ını seversen söyle; bizde Ecdadımızın yadigarlarından başka ne var? Şöyle gururlanacağımız ne var?
Hiçbir şey yok tabi….
Akmayan suları, taşan kanalizasyonları,bozuk yolları,başı boş atları,derme çatma kaçak yapıları,yeşilden uzak paralı alanları, çekilmez bir hal almış ulaşımları,sokakta cirit atan sokak hayvanları ve dahası.İşte bizde olanlar bunlar.
Bu yüzdendir ki; Edirne kentine yakışmayan ceklerle caklarla günü geçiştirilen ve 23 yıldır Edirne’yi sözüm ona idare eden birisi var. İyi ki de var.O olmasaydı Saraçlarımız olur muydu?Cadde ve sokaklarımız birilerine kiralanır mıydı?
Uzun lafın kısası. Edirne’nin sakinleri artık ellerini başının arasına koysun ve düşünsün.Daha nereye kadara gideriz ve gideceğiz?
Rantın başını alıp gittiği, kişilerin ellerinde geleceğinin tartışıldığı bir Edirne sizce nereye kadar gider?
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
osman aga 12 yıl önce

doğru söyleyeni yedi köyden kovarlarmış gökhan abi doğru söze ne denir edirnemiz canımmm memleketimiz ne halde virane hizmetin h si yok bir de şu terminaldeki otobüs firmalarının işletmecisinin edirne halkını düşürdüğü duruma bak rezalet zam üstüne zam servis yok gökhan abi ..