banner137
banner12

Yazmam gereken başka konularda var ama; inanın Edirne gündemi şu an sadece siyasetten ibaret olduğu için bizde aldığımız duyumları ve gelişmeleri bu köşede sizlere aktarmak durumunda kalıyoruz.

Mahalle,sokak ve esnafın nabzını tutan biri olarak, kentte yerel seçimlerin oldukça çalkantılı geçeceğini şimdiden söylemek isterim.Parti genel başkanlarının gelerek burada konuşmalar yapması,adaylar üzerinde eleştirisel yaklaşımlarda bulunması,halkın bunları sokağa daha doğrusu kahve sohbetlerine taşıması bir anda bütün düşünceleri tersine çevirebilir.

Her geçen gün giderek kirlenen ve belden aşağı vurma olaylarının hat safhaya ulaşmaya başladığı şu günlerde, insanların hangi yayın kuruluşuna, hangi yazılana, hangi çizilene inanacağı aslında merak konusu.Önüne gelenin internet sitesi açarak adına haber sitesi dediği,aslında haberden çok yandaş söylemler,iddialar ve karalamaların olduğu bu sitelere vatandaşların itimat etmemeleri gerekmekte.Yandaşlar tarafından açılan ve tamamen günü gün etmek için kurulan bu sitelerde bakın sadece, adaylara ilişkin karalamalar veya şişirmeler var.

Paranın her kapıyı açtığı günümüzde aslında sizler okur olarak kime nasıl güveneceğinizi bilmiyorsunuz.Bunda da haklısınız.Önüne gelen aldığı üç beş kuruşluk reklamlarla adeta kalemini birilerine göre bağlıyor yada onun borazancılığını yapıyor.Bu konuda meslektaşlarıma kızmakta istemiyorum.Çünkü gazeteciler arasında bu tür seçim olayları bayram olarak nitelendirilir.Yıllar boyu partinin toplantılarına git,kişinin her dediğini haber yap,iyi ol yada kötü ol sonrada bayram günü geldi mi, üç beş kuruşa aldığın reklamın esiri ol.Dediğim gibi etik değil ama, basında başka türlü ayakta kalamıyor.

Yandaş medyaların hali ise ortada.Onlar zaten hep borazan.Özellikle Belediye suyu ile beslenen bazı yazılı ve görsel medyadaki arkadaşlarımız Sedefçi’nin yağdanlığı olmaktan başka bir şey yapmıyorlar.Nasılsa belediyenin ballı kaymağı iyi.Reklam ilan bedelleri, tanıtım adı altında kesilen faturalar ve dahası…

Bir medya kuruluşunda Sedefçi anketlerde birinci çıkıyor,bir diğerinde ise sonuncu.O yüzden bu anketlere de itibar etmeyin.Her yazılana da belgesi olmadan inanmayın.Çünkü iddia ve ispat farklı şeylerdir.

Şimdi bende bir iddiayı ele alacağım.

Kapı arkalarında şu an çirkin pazarlıklar olduğu iddia ediliyor.Sedefçi’yi koskoca kent yönetimi boyunca fiske eleştirmeyen Ak partililerin bugün Sedefçi’nin adaylığı sonrasında davul zurna tuttuğu da gün gibi ortada.Bir tek zilleri eksik…

Oy böler düşüncesiyle güvercinin uçabilmesi için her şey yapılıyor deniyor.Bırakın güvercinin uçması, kanat bile çırpması şu an Ak partinin işine yarıyor.Ak parti ile DSP demek yanlış olur ama Ak parti ile Sedefçi şu an adeta oy bölmek adına her türlü senaryoyu deniyor ve bu konuda finansman desteği bile aldığı söyleniyor.

Ak Partinin adayı Ahmet Günşen ve ekibi yaptıkları çalışmalarla ev ev,kapı kapı dolaşarak insanlara her şeyi anlatırken diğerleri kahve sohbetleri,ev hanımları ziyareti,koca karı muhabbeti ile seçimde ipi göğüslemenin peşinde.

İşte bu durumun kendi lehine döneceğini düşünen Ak Parti adayı Ahmet Günşen ve ekibi dur durak demeden çalışıyorlar.Ancak biraz canları şu kutu meselesi başta olmak üzere,ses kasetlerinden dolayı sıkılmış durumda. “Ulan şu iş olmasaydı kesin seçimi alırdık”diyorlar ama,bekleyip göreceğiz bakalım.

Daha önceki yazımda Hamdi Sedefçi’nin bu kadar hırslı olmasını yazmıştım.Bu koltuk sevdası ve inadı nedir? Demiştim.İşte koltuğun sevdası ve gücü böyle bir şey.Ama Edirne artık bu yalanlara tok.Ancak yalanlara yalancılar inanır ve yalancıların arkasından koşarlar.

Şimdi sormak lazım Edirne’ye ve Edirnelilere.Yaşadığınız kente böylemi sahip çıkacaksınız?Farkındaysanız projeleri ile konuşanlar ile birbirleri ile bilmem ne yarıştıranlar ortada.Yok bana hainlik yaptılar,yok bana kazık attılar,yok bana bilmem ne yaptılar.İyide sormazlar mı sana sen bu kent için ne yaptın? Sorarlar sorarlar elbette.Bir akbaba leşten kopardığı eti yuvasına yavrularına getirdiğinde,yavrular ağızlarını açar ve bekler.İşte şu anki durumda sizin açınızdan böyle.Bir tarafta leş yiyen akbabalar,diğer tarafta ise leşten kalacak olan artıkları bekleyen sırtlanlar.Ama bir diğer tarafta ise “yahu şu cenaze artık kalksın da işimize bakalım” diyen adam gibi adamlar var….Çünkü cenaze baya sorunlu….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.