banner137
banner12

Belediyecilik öyle kolay bir iş değil! Yağan yağmurda,karda,oluşan çamurda,patlayan suda,tıkanan kanalizasyonda,akmayan suda,evin yanışında,alınmayan çöpte,kaldırılmayan cenazede,geç gelen otobüste,zabıtanın gazabında,inşaatın tabanında hatta tavanında hayatın her alanında sorumluluk sahibi olmanızı gerektiren bir pozisyondur.

Meşakkatli bir iştir.Herkes ananızı sorar, kimse babanızı sormaz.Ne yaparsanız yapın,ağzınızla tuttuğunuz kuşu elinizle kaçırırsanız işte o zaman bu millet sizi sıçar suvar.

Her defasında yayın ağzında siz varsınızdır.En ufak bir aksaklıkta ve yukarıda yazdığım olumsuzluklarda fatura Belediye Başkanına kesilir.

Kesilmesinde de haklılık vardır!

Peki bu yaşananların müsebbibi sadece Belediye Başkanımıdır?

İşte bütün mesele bu? Herkes başkanı kazıtıyor, ama hiç kimse arka planda olan kahramanları kazıtmıyor.Ha Belediye sınıfta mı kalmıştır? Bunun sebebi başkan mıdır? Evet!

Neden sebebi başkandır dersek; ilgili birimlerde teyakkuz durumunu sağlayamamasından, disiplini,otoriteyi kuramamasındandır.

Şimdi gelelim asıl sorumlulara.Arka planda kalanlara.Eline küreği alıp kar küreyenden,şefine amirine,müdürüne hatta ilgili başkan yardımcısına ve dahası sözde sorumlu belediye meclis üyesine kadar bu arkadaşlar sorumludur.Fen İşleri,Temizlik İşleri ilk etapta piyasada olan kahramanlardır ama bunların organizasyonu sağlanmıyorsa orada bir eksik vardır.

Artık kar yağacağı gün öncesinden meteoroloji tarafından ilan ediliyor,hatta cep telefonlarındaki uygulamalar sayesinde hepimiz an be an hava durumundan haberdar olabiliyoruz.

Yağan kar’ın saat 13:00 gibi başlayacağı aşikardı.Kar yağmaya başladı,derken personel evlerinden Fen işlerine ekipmanlarının başına gelene kadar ortalık karla kaplandı ve geç kalındı.Eğer kar timi erken görev alsa,çar,çorba sohbetini sıcacık iş yerinde nöbet başında bu tür durumlarda yapsa bunlar olmaz ve yaşanmaz.Dahası belediye aslında ana caddeleri açmakla mükellef yani önceliği olan yollar,ambulans yolları gibi ana yollar.Ki bunları da açtı,lakin ara yollar kaldı.Millet kazıttı,kazıtmakta haklı ama kimse eline küreği alıp eskiden olduğu gibi evinin önünü küremiyor.Eskiden zevkle yapardı analarımız ama şimdi herkes sosyete oldu.Bu arada Belediyenin ekipman eksiğide var ama bunu telafi etmek elinde.Kur kriz masasını,mahallelerde bir sürü çiftçi arkadaş,kardeş var hatta partili bırak dahasını Edirne sevdalısı var.Belirle bunları,seferberlik ilan eder gibi ver görevi kimse hayır demez…Koy mazotu,ver tuzu,ver ilacı bak gör ne ara sokak kalır ne ana sokak.O zaman analara kimse dil uzatmaz….

Hatta belediye ile iş yapan bir sürü müteahhit var,ver talimatı,topla iş makinelerini bak gör kar,mar kalıyor mu?

Ama bunu kim yapacak,başkan mı?Elbette yarı evet yarı hayır.Fen işleri müdürü bildim bileli o kurumda müdür.Tecrübelimidir,evet yeterince ama içinden gelecek,art niyetli olmayacak.Belediye de yıllardır körelmiş müdürlerle iş yapmak zor.Yontmak yada yenilemek lazım.Sonuçta boyacı küpü değil,daldır çıkart değişsin.Malzeme aynı…

Bu arada duyduğum kadarı ile karla mücadele ekipler amiri olarak bir belediye meclis üyesi görevlendirilmiş.İnanılmaz başarılı bu arkadaş.Yolda zor yürürken,bu sorumluluğun kendisine verilmesi ve bu işi kıvıramamış olması hem yaşanan olumsuzlukların hemde Fen işlerinin iş yapmamasının başlıca nedeni olabilir mi?Fatura bu kişiye kesilebilir mi?

Belediye de çalışan bir sürü hizmet alımı adam var.Yan gelip yatan var.Ver ellerine kazma,küreği,sal çarşıya bayıra,ara sokağa,bak gör nasıl iş yapacaklar.Yapmam diyene yolun açık olsun demesini bileceksin,meclis üyesinin yakını,CHP’li falan demeyecek,ayırmayacaksın.Çalıştıracaksın….

Kış ayları için özel bir ekibin olmazsa başkanım,bu işler hep yarım kalır,belediyede daha çok sınıfta kalır.28 derece ortamda,çay kahve ellerinin altında sabah,09:00 akşam 17:30’u sabırsızlıkla bekliyor,sende verim alamıyorsan,vereceksin yolu.

Senin işin karla mücadele değil başkanım.Senin işin bunun koordinesini sağlayacak adamlarla.Ama görüyorum ki,sen karla mücadele bir yana adamlarınla mücadele etmekten kente vakit ayıramıyorsun.Biz Edirneliyiz ve Edirne’mizi seviyoruz.Belediyemizin de bize iyi hizmet etmesini bekliyoruz.Sosyal belediyecilik tamam ama,kent belediyeciliği de çok önemli be başkanım……

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.