banner78
banner12

Aslına bakarsanız taktığım falan yok! Sadece devlet adabında,terbiyesinde olması gereken bir şeyi sizlerle paylaşmak ve bugüne kadar bu konuda kulağının üzerine yatanlara “gereğini yapın” demek için bu yazıyı kaleme alma gereği duyuyorum.

Defaten yazmamıza,ele almamıza rağmen her şeyin aynı tas aynı hamam devam ettiğini üzülerek görmekteyim….

Edirne’de resmi kurumların çatısı altında yüzlerce “Resmi Hizmete Mahsustur”ibaresi yazan araç var.Ve bunlara eklenen yenileri de tabii ki…Yeni eklenenlerin sivil plakalı ve kiralık olması o aracı kullanan şahıs veya şahıslara istedikleri gibi at koşturma şansını veriyor…Aslında buna şans demek istemiyorum.Çünkü “hakmış” gibi görüyorlar.Devletin malını pervasızca kullanan çok sayıda kişiyi biliyorum.Bunlara seyirci olanlarıda tez göreve davet ediyorum ama ilgilendikleri de yok sanırım…

Kanun açıkça makam arabası adı altında araçların kimlere verilebileceği tanımını yapmış.Bunu burada tek tek yazmanın bir anlamı yok.Lakin; her kurum müdürü,amiri,sekreteri,odacısı,kapıcısı,çaycısı hepsinin altında neredeyse birer aracın olduğu canım ülkemizde zaman zaman bunlara birer şoför istihdam edilmiş olsa da bazıları da şoförsüz olarak bu araçların kullanımını kendilerine mubah görüyorlar…

“Resmi Hizmete Mahsustur”dediğin zaman o araç senin arka sağ koltuğuna kurulup gezeceğin,keyif atacağın,sülaleni gezdireceğin araç değildir…O araç o kurumun çatısı altında kullanılması gereken ve her personelin istifade edebileceği bir araçtır. Örnek vermek gerekirse; sen sıcacık ve üfür üfür aracında iş yerine seyir halindeyken,yolda beklediğini gördüğün personelini dahi yanına almanı gerektirecek bir araçtır “Resmi Hizmete Mahsus”olan araç.

Gelelim sivil plakalı kiralık araçlara.Devletin sırtında kambur olan ve kimsenin görmediği yada görmeyeceğini düşündüğünüz araçlar bunlar….Gece gündüz 7/24 esasına göre bindiğiniz,özel işlerinizde şoförü dahi ekarte ettiğiniz araçlar bunlar.Nasılsa kimse görmüyor ve anlamıyor ya! Defaten “yazın,bu araçların üzerine kurum amblemi yada bağlı olduğu kurumun bir emaresini koyun” dedik ama nafile…Nasılsa at koşturacaklar ya! Devletin parasıyla alınan malı hoyratça kullanacaklar ya! Cebinden nasılsa mazot veya benzin parası koyan yok…Devletin malı nasılsa deniz yemeyen keriz misali…

Yahu daha düne kadar bu ve benzeri araçları alkollü kullanan bürokratlar,hatta kaza yapanlar,hatta yurt dışına hovardalığa bile çıkanlar oldu be!Kimse sesini çıkarmadı.Bir işlem dahi yapılmadı.Sadece sümen altı edildi.

Gerek belediye gerekse valilik bu ve benzeri sivil plakalı araçlarla dolu…Kimse görmüyor sanılıyor ama inanın hepsini görüyorum veya görüyorlar.

Sayın Valim; özellikle kurumunuz çatısı altında çok sayıda araç var.Özel işlerinde kullananlar,hatta işi daha da ileri boyutlara taşıyanlar bile var.Bununla ilgili sizlerden ricamız o devletçi geleneğinize inanarak bir şeyler yapmanız.Mesai saatleri içerisinde hadi işleyiş diyeceğimiz işler var ama mesai saatleri haricinde,özel işlerinde bu araçları kullananlar çok var.Örnek vermek gerekirse 22 ED (…) plakalı resmi araç.Nereye kime aittir bilemem? Ama gece yarıları sokaklarda görmek,market alış verişlerinde görmek,keyfi zamanlarda bu aracın asli işi haricinde bir yerlerde görmeyi bir vatandaş olarak görmek inanın istemiyorum!Özel bir izni varsa veya özel birileri tarafından korunup kollanıyorsa bilemem! Ama Devlette adam kayırma olmaz.Kurallar vardır ve uyulması gereklidir.

Aynı konuda Edirne Belediyesi’nin bazı sivil plakalı araçları var.Bu konuda da sayın başkandan hassasiyet bekliyor,araçları kimlerin kullandığını gözden geçirmesini talep ediyorum…Umuyorum ki; gerek valimiz gerekse başkanımız bu konuda gerekeni yapacaktır.Yoksa inanın fotoğraflarını paylaşmaktan onur duyacağım.Onların utanması yoksa benim bir vatandaş olarak hiç mi hiç utanmam olmayacaktır.Ha şunu da iyi biliyorum ki! Yazsak ta,çizsek de vereceğiniz cevap “onlar o saatte görevli” olacak ama terliyim ve terim henüz soğumadı bilesiniz istedim….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.