banner78
banner12

Bölgemizin en büyük üniversitesi! Yaklaşık 47 bin dolayında öğrencisi var ve Edirne ekonomisine katkısı yadsınamaz. İnanılmaz devasa binaların biri bitiyor birisi başlıyor ve şantiyeden farksız görüntüsü ile Trakya Üniversitesi adeta rakipleri ile yarışıyor.Trakya Üniversitesinin son üç,beş yılına baktığımızda inşaat sektörü ile boy ölçüşecek nitelikte yatırımlar aldığını memnuniyetle görmekteyiz.Hükümet yetkilileri üniversiteden gelen talepleri hemen yerine getiriyor ve yatırım programına öyle yada böyle alıp desteğini esirgemediğini gösteriyordu.Bunda elbette en büyük katkı dönemin Edirne Milletvekili sıfatı ile Dr.Mehmet Müezzinoğlu’nda olup halende devam etmektedir.Yani Müezzinoğlu olmasa üniversiteye hiçbir yatırımın gelmeyeceğini açıkça söyleyebilirim.

Bakın yazının giriş bölümünde Üniversitemizin bir başarısından söz etmeyip, inşaat sektöründeki yatırımlarını azda olsa sıraladım.Koskoca Üniversitede akademik anlamda elle tutulur bir başarının olmaması bizleri düşündürürken en başarılı bölümün Yatırım Daire Başkanlığı ve Mimarlık Mühendislik Fakültesinde olduğunu da hatırlatmak isterim.Çünkü her yer inşaat ve her yerde bir şantiye.Yani üniversite ilim,irfan yuvası olmasına rağmen bunda dair başarısını çok görememekteyim.Zaten resmi verilerde de 138 üniversite arasında Beşinci %10’luk Dilime göre Karne notu %50-%60 Arası olan Üniversitelerde 61’nci sırada yer almamız her şeyi anlatıyor.

Koskoca bir Hastanesi var! Balkanlar’ın en büyüğü...Ama işleyiş anlamında tartışılır.Düşünsenize konuşmalarda kürsüye çıkıp yapılan inşaatları anlatırken böbürlenen bir Rektör,Akademik kariyer başarısı veya Uluslar arası bir branşta gösterilen bir başarıda neden böbürlenemez ve anlatamaz? Çünkü başarı yok!...Zaten son yıllarda yapılan rektörlük seçimlerine baktığımızda orada bile alınan oyla değil Hükümete yakınlığı ile bilinen adayların ipi göğüslediği açıkça görülmekte.

Siyasete dibine kadar bulaşmış bir Rektörlük’ten bahsetmek gerek bu aralar.Göreve geldiği günden buyana basının karşısına çıkıp toplantı yapamayan,icraatlarını sıralayamayan bir yönetim var karşımızda.Nerde bir Ak Partili üst düzey yönetici veya Bakan düzeyinde birini görse bizim Rektör, ya sağında yada solunda.Yahu bir duruşu olmalı insanın…Eğitimde siyasetin yeri pek olmamalı.Elbette yatırım için koşturuyor,destek alabilmek adına mücadele ediyorsan anlarız ama her an her dakikada Ak parti saflarında olmak neyin nesi bunu anlamış değilim.Makamına gelir anlatırsın, işi bitirir gönderirsin ama nerdeee?Bizim ki halk selamlamasından tutun siyasi ortamlarda bile bazen farkına varmadan boy gösteriyor.Hatta zaman zaman kendisini uyardıklarında farkına varıp terk ediyor.

Daha geçtiğimiz aylarda sakıncalı piyade olarak bilinen Sofya Üniversitesi’nden bir heyeti ağırladı kendisi.Tıpkı il protokolünün yaptığı gibi.Ama bir farkla.Cumhurbaşkanımıza hakaret eden,Türkiye Cumhuriyetini küçük düşüren hatta daha ileri gidip Cumhurbaşkanına “suikast yapılacak” deyip bu işinde 2017’de gerçekleşeceğini söyleyen bir kişi Üniversitemizi ziyaret ettiğinde bizim Rektör şaşkınlıktan olsa gerek kendisine plaket bile verdi.Yani takdir etti….Yahu sen seni atayan kişiye mesnetsiz açıklamalar ve sadırılar yapan, Bulgar TV’lerinde atıp tutan bu kişiye kalkıp plaket vereceksin, sonrada bunu haberleştiren kişiye yani bana telefon edip “o haberi kaldır” diyeceksin!Kaldırmayınca noter kanalı ile ihtarname göndereceksin…. Yahu o gece telefonda bana o ithamla yaklaştığında cevabını size kendi üslubumla verdim vermesine de; yetmedi be Hocam!...Birde yazayım millet bilsin istedim.Sayın  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öğrensin istedim….

Bulgaristan’da Türklük ve Türk  karşıtı söylemleri ile dikkat çeken bu kişiye sizin plaket vermeniz hala içimde bir yaradır….Yahu gelen en üst düzey yöneticiye verirsin plaketi eyvallah ama bu şarlatana nasıl bu plaketi verdiniz ben hala bunu anlamış değilim?

Bakın bu şarlatanın canlı yayında sarf ettiği sözleri aynen yazıyor ve yorumu size bırakıyorum! “Erdoğan’da savaş dıştan gelmiyor, içeriden geliyor. İslam DEVLETİ (İŞİD veya DAİŞ) Erdoğan’ın yavrularından biri. O Amerikalılarla beraber onu yetiştirdi. Kürtlere karşı savaşın nasıl olduğuna aklınız ermez. Türkiye’de tanklarla, zırhlı araçlarla sokak çatışmaları yürütülüyor.  Arkadaşımın çocukları üniversite öğrencisi ve futbolcu: Onları öldürmemeleri için ayarladım. Erdoğan bu yıl içinde (2017) imha edilecek (öldürülecek). Onlar onu affetmeyecek.Harp okuluna İslamcıları sokmaya uğraşıyorlardı. Bugün onlar albay ve general oldu. Anlayacağınız, laik kişiler artık yok. Türkler Doğu Anadolu’yu ayırın, diyorlar. Erdoğan sadece bundan kaybetmiyor. Ekonomik zararları daha korkunç. Türkiye’de olanlardan bizim yararımız var”diyor ve siz burada bu adama plaket vererek onurlandırdınız…..

Hocam yaptığınız hamleleri göreve geldiğiniz günden buyana izliyorum…Elle tutulur somut bir şeyler yapında bizde görüp takdir edelim….Yoksa size daha çook bu ve benzeri adamlara plaket verdirirler, sizde kürsülerde akademik başarıları değil inşaatları anlatır ve dahası siyasi ortamlarda boy gösterirsiniz.İlim adamının yeri siyasi ortamlar değil,bilim ve irfan yuvalarıdır….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.