banner78
banner12

Kısa adı FETÖ olan malum örgütü artık beş yaşında çocuk bile tv ekranlarından izleyerek öğrendi.

Dünün Hükümetle iç içe geçen,diz dize oturan cemaati,derneği bugünün Terör örgütü oldu bile.Dün Pensilvanya’ya Edirne’den çağrı yapanlar ile Ankara’dan kucak açanlar,bugün gerçekleri görmüş olacaklar ki; masumane bir cemaati örgüt ilan ettiler.

Elbette bunu büyüklerimiz iyi bilirler! Türkiye’nin dört bir yanında Cemaate karşı operasyonlar yürütülürken Edirne’den “çıt” çıkmaması beni açıkçası hep düşündürüyordu ve düşündürmüştür.Sözde örgütün yaptıkları yenilir yutulur cinsten değil tabi…İllegal dinlemeler ile Devlet bütünlüğünü bozmaya çalışmak benim ilgimi çeken kısımları.Hele yine Edirne ile alakalı olunca FETÖ üyesi yada yandaşlarına karşı bakışımın farklı olması kaçınılmaz.

Evet yapılan operasyondan dolayı dün bu işlere cesaret edemeyen kişilerin aksine bugün buna cesaret eden Cumhuriyet Başsavcımız ve Edirne İl Emniyet Müdürümüzü cesaretinden dolayı kutluyor,bununla kalmamalarını temenni ediyorum.

Edirne merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonlar sonrasında şimdilik 42 kişinin gözaltına alındığını hepimiz öğrendik.

Mahkemeye sevk edilenler var ve muhtemelen ben bu yazıyı kaleme alırken mahkemeye çıkartılan birkaç kişinin tutuklanması söz konusu olacak.

Aslına bakarsanız yapılan operasyonu küçümsemek adına değil ama,eksik olan yanlarından dolayı çok tasvip etmiyorum.

Gözaltına alınan isimlere bakıyorum da,bunlar bu örgütün elbette yakın isimleri olabilir.Bir derneğe,bir cemaate gönül bağı olanlar olabilir,ancak Terör Örgütü üyesi olacaklarına aklım ermez ve tamamen dini duyguları öne çıkan,inançlı insanlar olduğunu biliyorum.Ancak aradığımız,özlemle beklediğimiz isimler nerede onu çok merak ettim?Nerede ötekiler?Nerede?

Hani tüm Edirne’yi dinleyen,fişleyen,para aktarımını sağlayan zat-ı muhteremler nerede?

Düne kadar Cemaatle iç içe geçen,dizlerinin dibinde el pençe divane duran, “ben ettim sen etme” diyen bürokratlar nerede?Hala görevde olup ta,Cemaatini satan, “ben onlardan değilim” diyerek Hükümet borazancılığı yapanlar nerede?

Şimdi tecrübelerime dayanarak söylemek istiyorum! Eğer bu yapılan operasyon “laf olsun torba dolsun” diye değilse;gözaltına alınanların zaten Cemaate yakın olan isimlerden olduğu ve bunları mahkeme sonrası serbest bırakarak “aklamak” amaçlı değilse bunun arkası daha büyük bir şekilde gelmelidir.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan buraya biraz daha hassasiyet göstermeli, “inlerine ineceğiz” dediği noktada Edirne’de bu işin temeline inilmesini sağlamalı.Yanlışları varsa cezalarını çekmeliler.Adalet önünde değilse bile İlahi adalet önünde hesap vermeliler.

Cemaatin o dönemde Belediye,Gazeteci,Adliye,Vilayet dörtgeninde döndürdüğü dolaplar boy boy tarafımdan yazılmasına rağmen,o dönemde Savcılarımızın neden bu işin üzerine gitmediği veya kimlerin gitmediği yada gidilmemesi için emir verdiği araştırılmalı ve Adalet önüne çıkarılmalıdırlar.

Devletin kademesinde halen görev alan bazı kişilerin örgüte yakın olan isimlere nasıl iş pasladığını,yada paslamaya çalıştığını biliyor,görüyor ve duyuyoruz.Dün Devletin memurları  tarafından iş yapsınlar diye kasaları doldurulan bazı kişilerin bugünde aynı tas aynı hamam devam ediyor olması beni düşündürüyor!

Hiç unutmuyorum ki; o dönemde Edirne Belediye Başkan Yardımcısı sıfatı taşıyan bir kişinin odasına gittiğimde masasının üzerinde tape dökümlerinin ne aradığının hesabı sorulmalı.O kişinin masasında bunların ne aradığı ortaya çıkarılmalı.O dönemde bu kişilerin kimlerle,menfaate dayalı ilişkisi var,yok bunların hepsi bir bir aydınlatılmalı.Yoksa yapılan her şey yapanın yanına kar kalacak, Cemaat yada adı her neyse Edirne’de birileri bazı şeylerin üzerini dün olduğu gibi bugünde örtüyü çekerek sütten çıkmış ak kaşık gibi gösterecek….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.