banner78
banner12

Adını duyduğunuzda durup düşünmeniz gereken bir adam!

Örneğin bana bir köylünün tarifini yap deseler; şapkası ile ayakkabısı arasında bir kişilik profili çizmeye çalışırım.

Ama O’nu tarif ederken, hayat mektebini bitiren hatta staja bile geçen biri olarak yorumlamak mümkün…Edirneli olduğunu her fırsatta dile getiren,Edirne’ye yatırım için deli dolu düşüncelere sahip olan, ancak bir çoğunda bürokrasiye takılan veya önüne engeller konulan biri.Kaldı ki; birçok Edirneli yatırım yapmaya kalksa önüne çok yerden engel çıkartılır.Ama,yatırım yapacak Edirneli de bu devirde bulmak zor.Yaralı parmak meselesi….

Hayat hikayesini çok bilmem,ama zaman zaman anlatır sohbet ortamlarında.Nereden nereye geldiğini.Bunu da anlatırken,onun o bildik tavırları meşhurdur.

Kendine olan öz güveninden dolayı severim kendisini.Oturup bir yemek yemişliğimiz yok.Delidir,doludur ama sağlam bir Edirnelidir.

Yaşadığı hayatı,geldiği nokta,başarısı aslında tam bir hayat hikayesidir de; böyle şeyleri sevmediği için ön planda olmak istemez.

Bu aralar canı sıkılıyor,dertlerinden uzaklaşmak,yaşadığı stresi unutmak için sürekli olarak deniz kenarındaki mekanına gidiyor.Bizde sanal alemdeki hesabından Facebok üzerinden öğreniyoruz neler yaptığını,yaşadığını. Dedim ya,deli dolu.Soğuk havada denize girer,deniz canlıları başta olmak üzere, her türlü canlıya yakındır,hayatı denizdir.Yıllar önce yollarda olduğun gibi...

Edirneli olmaktan gurur duyduğu kadar zaman zaman sitemlerine ortak olmuşumdur bu konudaki.Derdini ne siz sorun ne ben söyleyeyim….

Ama gidin sohbet edin,çayını için.Eğer beklentiniz olmadığını görürse,size açtığı kapısının ardından gönül kapısını da kocaman açar.İşte o’nun adıdır Mustafa Altunhan.Zor bir işi var.Otobüsçülük….

Milyonlarca lira yatırım yap,ver şoförün altına bekle dur sonra.Şoförün yaptığı kabahatli bir hareket direk ona iletilir,oda her defasında için içini kemirir. “İnsanla uğraşmak,adam yetiştirmek zor bir iştir” der ve haklıdır da.

“İş adamı” titri ona çok uzak.Ruhu çocuk gibi.Çok iş adamı titri başında olan ama adam olamayan adam gördüm.Yanında 3 kişi çalıştırtan da iş adamı, 333 kişi çalıştırında.

Eleştirirler sürekli.Yok mafya yok bilmem ne! İstanbul otagarında yazıhane alabilmiş biriyse yediği sopaları anlatırken bir dinleyin kendisini de görün… Mücadele etmiş,vurduklarında düşmüş ama düştüğü yerden kalkmasını bilmiş.Halada vuruyorlar ama yinede öyle yada böyle ayakta.Helal olsun sana Ağa,saygı duymak gerekir sana.Her ne kadar birileri çamur atsa da,çok güzel bir sözle özetlemek gerek bu durumu…Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.Onun için sen benim yazdıklarıma bakma,ben işimi yapıyorum,sende işini….

"Zenginin malı züğürdün çenesini yorar."Allah yolunu açık etsin, alacağın otobüslerinde şimdiden tekeri düz bassın.Çünkü bizim insanımızı taşıyorsun….

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.