banner78
banner12

Zaman zaman mesleğimizle övünür,zaman zamanda aramızdaki soysuzlardan dolayı bu meslekten rahatsızlık duyar dururum.

Elbette eline kalem alanın kalemşör olduğu,sanal klavyeyi kullananlarında sanal alemde ahkam kestiği bir mesleğimiz var.

Belgeye,bilgiye dayalı bir kaynağınız yoksa ve yazdıklarınız havada kalırsa işte o zaman gazetecilikten uzaklaşır,birilerine hizmet etmeye başlarsınız.

Son bir haftadır neredeyse Hollanda ve Almanya krizini gölgede bırakacak şekilde bir kısım medyada bir takım haberlerin servis edildiğini üzülerek görüyor,Edirne halkı başta olmak üzere,temsil yetkisi elinde bulunan Edirne Belediye Başkanı ve Edirne Belediyesi birileri tarafından hedef tahtası olarak gösteriliyor ve din üzerinden adeta bir karalama kampanyası başlatılmak isteniyor.Hani bir söz var ya! “Dinime küfreden Müslüman olsa!”

Kutbüddîn-İ İznîkî (Muhammed bin Muhammed Rûmî) adlı zatın bir mezarlık hikayesi,hatta daha ileri gidilerek bir türbe konusu gündemde.

Birileri çıkıp düne kadar mezbelelik olan,içerisinde gayrı ahlaki olayların yaşandığı,alkol ve uyuşturucu bağımlılarının mekanı haline gelen eski elektrik fabrikası bahçesinde bir mezar yeri olduğunu iddia ederek kamu oyu oluşturmaya çalışıyor.Ve bu kamuoyu oluşturma densizliğini tek bir medya grubu üzerinden yürüterek Edirne ve Edirnelileri neredeyse dinsizlikle suçlarcasına her şeyi çarpıtmaya çalışıyordu.Dikkatimden kaçmadı! Neden sadece bir grup medya ve neden sadece o medyanın sayfalarında bu haber yer alıyordu? İlgimi çekti!

Araştırmamı derinleştirirken Belediye Başkanı Recep Gürkan “dinimize küfreden Müslümanlara” tokat niteliğinde sayılacak açıklamalarla düzenlediği basın toplantısında cevap verdi.

Neden yıllarca mezbelelik durumda olan eski elektrik fabrikasındaki bu durumu görmeyen arkadaşlar,bir anda gündeme getirerek sözde türbeyi varmış gibi göstermeye çalışıyorlar?Neden grup olarak toplanıp elleri semaya açarak şov amaçlı dualarını yapıyorlar?İşte burada medyanın çirkin yüzü devreye giriyor.Elleri semada olan gruba ve içerisindeki kişileri mercek altına aldım.Belediye ile ilgili olan bağlantılarına baktım.Özel bir TV kanalı başta olmak üzere adını vermeyeceğim bir medya grubunun yetkilileri ile Başkan Gürkan arasında bir teklif ve teklifin reddi yaşanmış.Nedense haberde sadece bu medya grubunda lanse edilerek kamuoyu oluşturulmaya çalışıldı.İşte her şey bu noktada daha iyi anlaşılıyor.Yani araya 180 bin TL veya üzeri sıkışmış gibi bir durum var.Yoksa türbe bahane gelecek rakam şahane…..

Kaldı ki türbenin İznik’te olduğuda açıkça belgeli.Ve bu türbe şu an orada ziyarete bile açık.Önce siz gidin  Kutbüddîn-İ İznîkî (Muhammed bin Muhammed Rûmî) adlı zatın oradaki istirahatgahının gerçek olup olmadığını araştırın yada anlayın….

Ve diyorum ki; Gazeteci sadece işini yapacak,kamuoyunu bilgilendirecek,toplumu,kamuoyunu ilgilendiren haberlerini yapacak.Ticaret yapmayacak! Ticaret yaparsa olacağı budur.Reklamı, ilanı verdin, verdin vermedin saldır.Yok öyle yağma!…Piyasada da son zamanlarda olan biten bu….Bilmem anlatabildim mi.Hoş gerçi Başkan bugün kapak yaptı ama buda sağlamlığı olsun….

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.