banner137
banner12

Kimse kimseye bedava vermiyor! Derler ya….

Evet ; hakikaten kimse kimseden de bedava hizmet istemiyor…Sadece aldığımız hizmetin yerli yerinde olmasını ve bizlerden alınan paranın hakkını bizlere hizmet olarak vermelerini istiyoruz.

Reklamlarla milleti kandırarak,tezgahlarına çekenler anlattıkları kadar hizmet verseler yüreğim gam yemeyecek.Her şey malı satan kadar.Malı sattıktan sonra kimse arkasını aramıyor.Eğer vatandaş olarak mağduriyetiniz varsa ve bunun giderilmesi için uğraşıyorsanız işte o dakika avucunuzu yalamaya başlıyorsunuz….

İki kurumdan bahsedeceğim. Biri Tredaş, bir diğeri İse Türk Telekom…

İkisi de olmazsa olmazlarımızdan. Enerji olmadan internet olmuyor malum.Fakat ikininde olmadığı zamanlara çok şahitlik etmeye başladık.Tredaş bazı mahallelerde yenileme yapacağı gerekçesi ile zırt pırt enerji kesiyor,bazende kestiği enerjiyi bile adam gibi veremeyip,verdiğinde de hatalı veriyor.

Enerji arızası için 186 arıza kayıt birimini arasanız bile karşınıza sesli yanıt sistemi adı verilen bir sistem çıkıyor ama adam yada bir bayan çıkıp karşınızda muhatap bulamıyorsunz.Arızayı bildirseniz bile saatler sonra hatta günler sonra gelmesini bekliyorsunuz.Önceki akşam bir test yapalım istedik ve 186’yı aradık.Malum konulardan dolayı ağzımız yorulsa da karşımıza bir bayan çıktı ve kendisine verdiğim adrese yakın bir yerde bulunan trafo merkezinizin içinden “kıvılcım çıkıyor,duman var.Koku geliyor” dememe rağmen görevli 110’a bilgi verin diyeceğine arıza kaydı oluşturuldu deyip bekleyin diyor.Yahu “yanıyor diyorum yanıyor” ama ben diyorum Ankara o diyor senin dibin kara!

Yani saçma sapan bir düzen ve sistem ve kahrolası bir hizmet anlayışı.

Mahallemizde bulunan trafoda bakım olacağı gerekçesi ile enerji hatları bir başka güç merkezine aktarılıyor,enerji kabloları söküldüğü gibi takılmayıp,gelişi güzel ameleler tarafından takılıyor ve saatlerce apartmanlarda su yok,asansörler çalışmıyor ve kalorifer sistemi devreye girmiyor.Neden?Çünkü amele yani müteahhit firma elemanı trifaze kabloların yerini ters bağlıyor ve çekip gidiyor.Sonra sen ara dur 186’yı….Bak belki açan yada çıkıp geçen olur. Hani o gece o mahallede oturan evinde sağlık hizmeti alıp diyalize yada bir makineye bağlı hasta var mı,yok mu? Kimse düşünmüyor!...Ketim gitti enerji dercesine rahatlar….Yahu bari kestiğini doğru bağla be adam…Asansörler arızada,su motorları çalışmıyor,dinamolar yanmış daha neler neler.Asansörcü gelir asansöre giren hattın yerini değiştirir para,elektrikçi gelir su pompalarının yerini değiştiriri para,kombi servisi gelir oda aynı işi yapar para.Bu arada yanan kart yada beyin varsa cabası diyeceğim ama bizim beyin yanıp gidiyor.

Yani tam bir rezillik bu aralar Tredaş…

Gelelim Telekom’a…

İnternetiniz kuşlu mu olsun,kuşsuzmu olsun diyen,ev telefonlarına dönelim diye akla hayale gelmedik bedava kampanyalarla akıl çelmeye çalışan Telekom arızaya geldi mi sizi bir fiber kablo ile boğmadığı kalıyor.Eve verdiği hizmeti faturalarla anlık tahsil eden kurum arıza durumu olunca hiç ama hiç oralı olmuyor.Eskiden 121 arıza servisine kayıt bırakıldı mı, o iş günü içinde ekip gelirdi.Şimdi süslü arabalar içinde hizmetten uzak olan sözde koccaaa firma reklama harcadığı parayı elemana harcasa bunları hiç yazmayacağız ama yazmadan da olmayacak…Özelleştirilen Telekom’da önceden hizmet vardı.Şimdi onlarda bazı hizmetleri taşerona vermiş.İt ite,it kuyruğuna misali….

Ver bakalım arızayı kaç gün sonra gelecekler.Asma iş hattı döşemeye veya aboneliğe geldi mi,bir döşüyorlar aklınız durur.Ama servise geldi mi arada bulursun Telekom’u….

15 gün içinde gelirlerse öpüp başınıza koyun…Tabi bizim gibi koyunlar olursa hal böyle olur…Adamlar aralarında yaptıkları sözleşmede bile 15 iş günü süreyi dayayıvermişler.Yani şikayet bile etseniz yasalar karşısında 15 gün gerine gerine,arızaya gelme hakları var.Az personelle az iş.Kepekle maymun misali…

Bu yüzden diyorum ki,internetiniz fiber mi olsun,metro mu olsun bilemem ama var olandan olmayın.Haberiniz olsun….    

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.