banner137
banner25

Yüzde 90'ı takmıyor!

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen genelge ile emniyet kemeri takıp takmama konusu istatistiksel verilere göre belirlenmeye başladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Daire Başkanlığı tarafından illerde bulunan görevliler özelikle kaza istatistiklerinin yanında, kurallara uyulup uyulmadığı konusunda da istatistik yaparak rapor dahilinde Ankara’ya bildiriyorlar.

Sabah saatlerinde özelikle trafiğin yoğun olduğu zamanda Edirne Trafik ve Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı görevliler şehrin değişik noktalarında periyodik olarak yaptıkları uygulamalarda emniyet kemeri takma oranını belirlediler.

Ticari,binek,minibüs ve otobüs gibi araçlar üzerinde görsel kontrol yapan göreviler aracın cinsine göre ellerindeki raporları doldurarak oranları belirliyorlar.

Sabah saatlerinde yapılan yarım saatlik görsel kontrolle Edirne’de araç kullanan sürücülerin yüzde 90’ının kemer kullanmadığı belirlendi.

Yapılan uygulama ile kemer takma oranı raporlanarak illerdeki kemer takma oranları Ankara Trafik Daire Başkanlığı’na bildirilen istatistiksel verilerin hazırlanması bekleniyor.

Sabah evlerinden iş yerlerine giden çok sayıda araç sürücüsü ise ellerinde kalem ve kağıt olan iki kişinin araçlara bakarak not almasını ise ceza yazılıyor şeklide algılayarak şaşkınlık yaşadılar.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30