banner137
banner25

Yine “Ben” dedi.
Tansiyonun zaman zaman yüksek geçtiği ve karşılıklı atışmaların yaşandığı ilçe kongresinde Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin hedefinde eski vekilleri Nejat Gencan ve Rasim Çakır vardı.Kürsüde yapılan konuşmalarda sürekli olarak göndermeler yapan Başkan Sedefçi bulduğu fırsatla adeta delegelere ve üyelere nasihat verdi.
61 yaşında olduğunu ifade eden Sedefçi siyasi yaşamımın sonları diyerek başladığı konuşmasında partisinde gençlerin ve kadınların olmamasından yakınarak “partiye kadın ve genç eli değmeli.Biz bunu yapamazsak ve başaramazsak başarılı olamayız”dedi.
Türkiye’de yapılan değişiklikle illerde bulunan vekil sayılarının seçmen sayısına endeksli olarak azaltılıp çoğaltıldığını aktaran Sedefçi “ilimizde 30 bin öğrenci var.Bunların 15 bin tanesinin kayıtlarını Edirne’yi almalarını sağladım ve üçe düşen vekil sayımızı bu sayede tekrar 4 e çıkarttım.Kent kart sayesinde ikametgah isteyince öğrenci kardeşlerimizin 15 bini ikametlerini bu kente aldılar”dedi.
Telefonlarının dinlenmesinden korktuğunu ve rahat konuşamadığını belirten Sedefçi “konuşurken etrafıma bakıyorum.Hepimiz baskı altındayız”dedi ve endişelerini dile getirdi.
Belediye bünyesinde çalışan işçilerinden 63 ünün delege olduğunu ifade eden Sedefçi delegeye baskı yapıldığı yönündeki iddiaları dile getirerek “delegeye baskı yapmak ne haddime.Asla baskı yapmadım.Biz bir aileyiz.Onlar benim evlatlarım.Onlar alnının teri ile çalışıyor ve ben başarılı oluyorum”dedi.
Tekrar aday olup olmayacağı konusunda yöneltilen söylentilere de cevap veren Sedefçi beş şartı olduğunu belirtti ve bu beş şartın yerine gelmesi durumunda aday olabileceğinin altını çizdi.Sedefçi “Ben ne yapacağımın kesin kararın vermiş değilim.Kendime beş tane şart koydum.Beş şart oluşursa aday olmayı düşüneceğim.Oluşmazsa aday olmayacağım.Halka vaat ettiğim sözleri yerine getirmemişsem eksik bırakmışsam gelip kahveye “Hamdi efendi sen verdiğin sözü tutmadın” dedirtmem.Eksik bırakmışsam,yanlış yapmışsam adam gibi kenara çekilirim partimin adayına desteği tüm gücüm ile vermeye devam ederim”diyerek arka arkaya aday olanlara da “Tüzüğe madde ekleyelim kadrolu aday adayı diyelim”dedi ve Genca’a gönderme yaptı.
Adayı Harika Türkay’a tek bir sözü olduğunu aktaran Sedefçi “Harika Türkay’a tek bir talimatım var.O parti yönetecek ben belediyeyi yöneteceğim.Parti benden faydalanacak.Parti benim topladığım puanları partiye aktaracak”dedi.
Salonda bulunanlara seslenerek beş yıl geriye bakmalarını isteyen Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi “Edirne’ye ne yaptınız.Bakın geriye her yerde benim eserlerim var.Onur duyuyorum Edirne’yi ben yarattım.Bu büyük köy biz geldiğimizde köy gibiydi.Şu an rüya kent yapıyoruz.Bunları biz yaparken siz seyirci kaldınız.Edirne şu an uçuyor”dedi.Biz siz değiliz diyerek “Ben Hamdi Sedefçi olarak söz vermişsem namusum gibi saklar sonuna kadar sahip çıkarım”dedi. 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30