banner78
banner25

Yeni hal kaıyt sistemi anlatıldı!
Edirne  Belediyesi Meyve ve Sebze Hali esnafına,Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın   1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe giren, Hal Kanunu olarak bilinen “5957 Sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Yeni Hal Kayıt Sistemi” ile ilgili bilgilendirme toplantısı   Edirne Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.
            Toplantıda, İl Hal Hakem Heyeti Başkanı Ahmet Alagöz ve Edirne Belediyesi Hal Müdürü M. Safa Pirko bu yasa ile ilgili özellikle nelerin değiştiğini, nelerin kazanıldığını katılımcılara anlattı.
            5957 sayılı yeni hal yasasıyla üretici, toptancı, komisyoncu ve tüketicinin kayıt altına alınmasının sağladığını belirten Alagöz,”Yeni Hal Yasası ile üretici, alıcı ve satıcılar sisteme kaydedilmiş, bildirimsiz mal satışının önüne geçilmiştir” dedi.
            5957 Sayılı Hal Kanunu ve bu kanuna dayanılarak hazırlanan 2011/1 sayılı "Sebze Meyve Ticareti ile Hal Kayıt Sistemi Hakkında Tebliğ" ile yayımlanarak yürürlüğe giren sistem tüm Türkiye'deki meyve ve sebze ticaretine düzen getiriyor.
            Tebliğin amacı; sebze ve meyve ticaretinin kaliteli, standartlara ve gıda güvenilirliğine uygun olarak serbest rekabet şartları içinde yapılmasını sağlamak, toptancı hali içinde veya dışında işlem gören sebze ve meyvelere ilişkin bilgileri elektronik ortamda tutmak, izlemek ve duyurmak, meslek mensupları ile ilgilileri kayıt altına almak, bunlara yönelik veri tabanı oluşturmak ve toptancı halleri arasında ortak bilgi paylaşımı sağlamak olarak belirtiliyor.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30