banner137
banner25

Yarım asırlık Turizm!
Edirne'yi Tanıtma ve Turizm Derneği 50 nci kuruluş yıldönümünü düzenlenen mini bir kokteyl ile kutladı.Maarif caddesi girişinde bulunan dernek binalarında düzenlenen kokteyle Edirne Valisi Gökhan Sözer, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Ak Parti İl Başkanı Müjdat Kahve, CHP İl Başkanı Şükrü Ciravoğlu ve çok sayıda davetli katıldılar.
Derneğin yarım asırlık kurucu çınarlarından olan kurucu-onursal başkan Dr.Ratıp Kazancıgil ve Dr. Saadet Yardım da 50 yıl kutlamalarında hazır bulundular. Bir süreden bu yana bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı zorlu bir süreçten geçen dermek binasının iç dekor ve dizaynının yenilenmesi sonrasında Turizm haftası etkinlikleri kapsamında derneğin 50 yılı onuruna verilen kokteylde konuşma yapan Edirne'yi Tanıtma ve Turizm Derneği başkanı Gökhan Balta 50 yıllık bir dernek olduklarını ve Edirne’de turizm adına gereken ne narsa yapmaya hazır olduklarını belirterek Edirne’yi tüm dünyada hak ettiği turizm potansiyeline kavuşturmayı hedeflediklerini belirtti.
Belediye Başkan yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ise konuşmasında Edirne’nin turizm ile kalkınacağını düşündüğünü belirterek yapılacak olan tüm yatırımların turizm üstüne yapılması gerektiğini kaydetti.
Vali Gökhan Sözer ise Edirne ekonomisinde turizm sektörünün önemli bir yer tuttuğunu hatırlatarak bunun en somut örneğinin 50 yıllık bir geçmişe sahip olan bu dermekle görüldüğünü ve derneğin kurulduğu yıllarda Edirne turizminin geleceğini gördüklerini ifade ederek “Ülkemizde de dünyada da turizm sektörü önemli bir yükseliş göstermekte ve gelir olarak önemli bir yer tutmaktadır.Edirne’de turizm bilinci ve faaliyetleri herhalde Türkiye’de ilk sayılacak kadar eskidir”dedi.
O yıllarda turizm bilinci faaliyetinin gelişmediğini ancak iki insanın bir araya gelerek bir dernek kurmak adına çalıştığını belirten Vali Sözer “O zaman turizm düşüncesi ve fikri bile bu kadar gelişmemişti.Düşünce ve fikrinin bile gelişmediği bir ortamda bu faaliyeti ve binayı yapmak, Edirne’de turizm fikrini geliştirip yaygınlaştırmak çok önemli ve ileri bir görüştür.Asırlık çınar olan bu insanlar önemli bir şey yapmıştır ve Allah onlara uzun ömür versin”diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Dr.Ratip Kazancıgil ise derneğin kuruluşundan bahsederek o yıllarda derneği dönemin İç İşleri Bakanlığına bağlı olan genel müdürlüğünden 300 bin TL alarak kurmaya çalıştıklarını ancak mevcut yerin değil de daha büyük bir binanın inşası için ödenek geldiğini fakat alınmayan yerlerden dolayı paranın başka bir yatırımda kullanıldığını kaydetti.
Konuşmaların ardından yarım asırlık çınarlar Dr.Ratıp Kazancıgil ve Dr. Saadet Yardım’a günün anısına plaket takdim edildi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30