banner137
banner25

X-ray rezaleti!

Türkiye’nin Avrupa’ya açılan en büyük kara sınır kapısı Kapıkule’de yaşanan X-ray rezaletine vatandaşlar tepkili.

Yurt dışından gelen veya yurt dışına çıkış yapan araçlarda X-ray taraması yapılmasının olağan olduğunu ancak bekleme koşullarıyla personelin insanlara davranışlarının insanlık dışı olduğu belirtildi.Soğuk havada yolcu otobüsünden indirilerek dışarıda soğuk havada uzun süre bekletilen yolcular araçların aranmasına değil soğuk havada beklenilmesine tepki gösterdiler.

Öte yandan binek yolcu araçlarında x-ray taraması çıkmasından dolayı araçlarıyla taramanın yapılacağı alana gelen yolcular bagajları yere indirdiklerini konulan masaların Kirli olmasından dolayı eşyaların kirlendiğini ve en önemlisi soğuk havada dışarıda beklemek zorunda kaldıklarını belirttiler.

Yolcuların kapalı veya sıcak bir alanda beklemeleri için daha insani koşulların oluşmasını beklediklerini ifade eden vatandaşlar yetkililerin bu konuda gereğini yapmasını istediler.Özellikle X-ray taraması çıkan araçların bazılarında küçük çocuk ve bebeklerin olduğunu,sıcak aracın içerisinden çıkartılarak dışarıda soğuk havada beklemek zorunda bırakılmalarının Avrupa’nın en büyük kara sınır kapısı namına yakışmadığını savundular.

Arama yapan gümrük memurlarının nezaketten uzak ve insanlara suçlu psikolojisiyle yaklaştıklarını ifade eden vatandaşlar bu konuda personelin daha hassas yaklaşım içinde olması gerektiğini kaydettiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30