banner78
banner25

Vali “Yıkın” dedi!
Onarıma alındıktan sonra çeşitli nedenlere bağlı olarak restorasyonu tamamlanamayan ve tamamlanan kısımlarının bile bakımsızlıktan yıpranmaya başladığı Peykler medresesi Saatli medrese Vali Duruer’in talimatı ile yeniden hayata geçiriliyor.
Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmış olan ancak aradan geçen zaman içinde harabeye dönen ve yapılan onarım çalışması ile gün yüzüne çıkartılan ancak belirsizlikler yüzünden adeta kaderine yine terk edilen medrese Vali Duruer’in talimatı ile yeniden hayat buluyor. Yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı olan objektiflere yansıyan olumsuz karelere son verecek olan proje kapsamında 5 arkeolog ve 20 işçi görev alıyor. Edirne Müzesi tarafından şu an iç ve dış kısım olmak üzere Toplum Yararına Çalışma Programı dahilinde temizlik çalışması gerçekleştiriliyor. Çalışmayla Saatli Medrese’nin iç ve dış kısmının temizlenmesi amaçlanıyor.
Bir zamanlar yatılı yurt olarak kullanılan ve bu yurt kullanımı sırasında ısınma amaçlı hizmete sokulan ve sonradan yapıldığı bilenen kazan dairesinin tarihi dokuya yakışmadığını fark eden Vali Duruer binanın yıkılması talimatını verdi.Geldiği günden buyana Tarihi Esrelerin hak ettiği yeri bulacağını vurgulayan Vali Duruer ilk icraatını eklenti binayı yıkmayla gösterdi.
Daha önceki Valililer dönemimde buranın yıkılması konusunda ilgililerin Valilik makamına konuyu defalarca ilettiği ancak “para yok” diyerek yıkım konususun sürekli ertelendiği öğrenildi.
Vali Duruer’in göreve geldiği gün fark ettiği aksaklıkla ilgili olarak İl Özel İdaresine talimat verdiği ve ekiplerin iş makineleri ile yıkım için gelerek gerekli çalışmayı başlattığı görüldü.
Yapılan bu uygulama ile para yok kelimesinin bahane olduğu görülürken Valinin Devlet olduğu gerçeği ve vereceği talimat ile gerekeni yaptırabileceği yorumları da kısa sürede kulaktan kulağa yayıldı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30