banner137
banner25

Vali Şahin

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Meriç İlkokulunda temizlik maddesi dağıtım törenine katıldı.Burada konuşma yapan Vali Şahin, Necip Fazıl’ın bir şiirindeki mısradan bahsederek “tomurcuk derdi olmayan ağacın sonu odun olmaktır”diyerek “biz odun olmak istemiyoruz”dedi ve ilkokul öğrencisi çocukların küçükken eğitilmelerinin önemine dikkat çekti.

Meriç ilkokulunda düzenlenen ve bir ilk olarak gerçekleşen temizlik törenine,İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş katıldı.Okul çağındaki çocukların el temizliği ve hijyeninin çok önemli olduğunun bilinmesi gerektiğini hatırlatan Vali Şahin konuşması öncesinde kendisi için hazırlanan şovcu büyük bir keyifle izledi.

Meriç İlkokulu gösteri grubu tarafından hazırlanan davul şovu izleyen Vali Şahin her biri birbirinden yetenekli çocukların kıyafet ve diğer malzeme ihtiyaçlarını söz verdiği gibi karşılayacağını belirterek okul yönetimine teşekkür ederek diğer okullarında örnek alması gerektiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan yaptığı konuşmada en başta gelen temel sorumluluklarının, öğrencilerin beden ve ruh sağlığını korumak,geliştirmek,temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitimi almış sağlıklı bir nesil yetiştirmek, öğretmen ve öğrencilerin yaşam kalitesinin yükseltilmesini sağlamak olduğunu belirtti.Okulların fiziki yeterliliklerininde kendileri için önemli olduğunu belirten Özcan “ilimizdeki okul binaları yorgun.Fiziki mekanlar sıkıntılı.Okullarımızın daha cazip mekanlar hakline getirilmesi bizler için son derece önemli.Bu konuda çok ciddi çalışmalar yapılmakta”diyerek okul güvenliğinin önemli olduğunu bunun bina başta olmak üzere,okulda eğitim ve öğrenim gören çocukların hijyen ve temizlik kurallarına uyması olduğunu kaydetti.

Vali Dursun Ali Şahin ise konunu temizlik olduğunu duyunca bizzat bu programa katılmak istediğini belirtti ve “dinin yarısının temizlik olduğu”vurgusunu yaptı.Vali Şahin “bu yaşlarda temizliğe başlayan kişi 50 yaşındada o güzelliği devam ettirir.Bu yaşlarda bunu hiç dikkate almayan bunu 60 lı yaşlarda hiç dikkate almaz.Hastalıkların başı ellerimizdir.Hastalıkların yüzde 60’ı el yıkamamaktan başlar. Necip Fazıl ne demiş? “Tomurcuk derdi olmayan ağacın sonu odun olmaktır”Biz odun olmak istemiyoruz.Bizim hedefimiz bu tomurcukların çiçek açmasını istiyoruz.Ben bugün bunun için buradayım”dedi ve okulların boyanması için 400 ton boya bağışından bulunan özel bir firmanın yetkilisine ve hijyen konusunda destek vererek 42 bin antibakteriyel sıvı el sabununun bağışını yapan firma yetkililerine katkılarnıdandolayı teşekkür belgesi verdi.

Tören sonrasında Vali Şahin çocuklara hijyen jelini tek tek kendisi dağıttı. 


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30