banner137
banner25

Vali Özdemir
15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm yurtta olduğu gibi Edirne’de de başlayan demokrasi nöbeti sona erdi. Edirne Valiliği Mehter Takımının gösteri yaptığı son nöbette konuşan Vali Günay Özdemir, ‘’Rabbim bu ülkeye bir daha İstiklal Marşı yazmayı nasip etmesin’’ dedi.
Edirne’de 15 Temmuz gecesindeki darbe girişimi sonrası Atatürk Anıtında düzenlenen 'demokrasi nöbetleri' düzenlenen programla tamamlandı. Programa Edirne Valisi Günay Özdemir'in yanı sıra siyasi parti il başkanları ve ellerinde Türk Bayraklarıyla yüzlerce Edirneli katıldı. Edirne Valiliği Mehter Takımı katılanlara konser verdi. Vatandaşlar da Türk Bayraklarını sallayarak mehter takımını destekledi.
Programda konuşan Edirne Valisi Günay Özdemir, asıl vatan nöbetinin bundan sonra başladığını söyleyerek, "15 Temmuz Türk tarihi açısından önemli bir milat. Askeri darbe girişiminin olduğu geceden itibaren her gece burada demokrasi nöbeti tuttunuz. Zaman zaman ben de sizinle beraber oldum. Bu nöbetler burada bitmiyor, asıl mücadele, asıl vatan nöbeti, bundan sonra başlıyor. Çünkü bunlarla mücadele, bu terör örgütüyle mücadele etmek bundan sonra bütün halkımızın görevi. Kamu kurumlarında, mahallemizde, apartmanımızda, çarşımızda, sokağımızda, her nerede olursa olsun, bu tür hainlere kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Sizler de böyle bir hain gördüğünüzde eğer yakın çevrenizde, akrabanızda, mahallenizde, apartmanınızda böyle bir şeye müsaade etmeyeceksiniz. Bize bu konuda en kısa zamanda haber verecek ve bizde bunların sonunu, kökünü kazıyıncaya kadar sizlerle beraber mücadele etmeye vatan nöbetini tutmaya devam edeceğiz” dedi.
Vali Özdemir sözlerini İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bu millet bir daha İstiklal Marşı yazmayı nasip etmesin" sözleriyle bitirdi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30