banner137
banner25

Üniversite matbaası halka açık olacak!
Bir süredir kapalı tutulan Trakya Üniversitesi Matbaası, Sarayiçi’ndeki Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda yeniden faaliyete başladı…
Trakya Üniversitesi Matbaası’nın yenilenmiş hali hizmete girdi. Mini bir kokteylle açılışı gerçekleştirilen matbaa, Sarayiçi’ndeki Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda bulunan Basın ve Yayın Teknolojileri Programı’nda okuyan 200 öğrencinin uygulamalı eğitim almasına olanak sağlayacağı gibi vatandaşların da taleplerine açık olacak.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndaki matbaanın açılışına dün Rektör Prof. Dr. Enver Duran ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Kutlu’nun yanı sıra Genel Sekreter Erengül Özdemir, Rektör adayları ile akademisyenler katıldı.
Konuyla ilgili teknik bilgiler veren Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yunus Pınar, matbaada dijital ve ofset baskı türlerinin bulunduğunu belirtti. Matbaanın, Meslek Yüksekokulu’nda eğitim veren Basın ve Yayın Teknolojileri Programı’nda okuyan 200 öğrencinin uygulamalı eğitim almasına da olanak sağlayacağını ifade eden Pınar, “Matbaamızda bir derginin basımı 3 dakikada yapılabilecek. Ayrıca üniversitemizdeki bilimsel yayınlar da burada basılacak. Matbaamızdan sadece öğrenci, akademisyen ve personelimiz değil vatandaşlarımız da faydalanabilecek. Biz Edirne’deki matbaalara rakip olmayacağız, hatta onlarla işbirliği yaparak birbirimizi tamamlayacağız” diye konuştu.
Prof. Dr. Enver Duran da matbaanın üniversiteye ve Edirne’ye hayırlı olmasını söyledi.
Matbaa açılışının yanı sıra üniversitede dokuma atölyesinin de açılışı yapıldı. Kilim Grubu bünyesindeki Kartaltepe Mensucat Fabrikası’nın makine ve eleman desteği verdiği atölye, üniversite-sanayici işbirliğinin de güzel örneklerinden biri oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Fabrika Dokuma Müdürü Cem Kutoğlu, fabrika adına çalışmaların da yapılacağı atölyede öğrencilerin de uygulamalı eğitim alacağını söyledi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30