banner78
banner25

Trakya Birlik'e üreticiden siyah çelenk!

Trakya’da bulunan Ziraat odaları temsilcileri Trakya’nın en büyük ayçiçeği üretici kuruluşu olan Trakya Birlik Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı ayçiçeği taban fiyatını protesto etmek adına siyah çelenk bıraktılar.

Geçtiğimiz günlerde Trakya Birliğin açıkladığı ayçiçeği alım fiyatı sonrasında fiyatın bu yönde şekilleneceğini düşünen üretici temsilcilerinden Ziraat Odası üyesi bir grup bugün Edirne’de bulunan Trakya Birlik Genel Müdürlüğü önüne gelerek siyah çelenk bıraktılar.

Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan,’ın öncülüğünde Trakya Birlik Genel Müdürlüğü önüne gelen grup ilk etapta Genel Müdürlük bahçesine sokulmak istenmedi.

Trakya Birlik’in ayçiçeği alımı fiyatındaki politikanın yanlış olduğunu savunan üreticiler temsil ettikleri diğer üyelerin haklarını savunmak için çelengi bırakmakta kararlı olduklarını söyleyince kısa süreli bir direnme ile karşılaştılar.Trakya Birlik yetkilisinin Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanının talimatı olduğunu ve bahçe içine alınmayacaklarının söylenmesi üzerine Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz “burası bizim kurumumuz.Bizde herkes gibi buranın sahibiyiz”diyerek kapıyı açarak içeri girdiler.

Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerinde yoğun olarak tedbir aldığı çevrede bahçeye üç kişinin girmesi şartı ile izin verileceğinin söylenmesi ile siyah çelenk Genel Müdürlük giriş kapısına bırakıldı.

Çelenk konulmasının ardından basın açıklaması yapan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve İpsala Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan; “her yıl Trakya Birlik 100 bin ton civarı alıma ulaşınca avans fiyatı açıklıyordu, bu yıl ne oldu da daha alım 25 bin tona ulaşınca ön alım fiyatı adı altında yüzde 40 yağlı ayçiçeği için 1.475 TL/Kg fiyat açıklandı. Bu yanlış uygulama ayçiçeği piyasasını ortalama 50-85 kuruş aşağıya çekti”dedi.

Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30