banner78
banner25

Trafik haftasında Belediye’ye sitem!
Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programda İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan ve Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Alpay Erdem Edirne Belediyesine sitem ederek yolların darlığından ve trafik eğitim alanlarının olmamasından yakınarak sitem ettiler.
Her yıl Mayıs ayının ilk Pazartesi günü kutlanan ‘Karayolu Trafik Güvenliği Günü’, Edirne’de de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Hafta boyunca kutlanacak ‘Trafik Haftası’ etkinlikleri kapsamında Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen kutlama programına Vali Gökhan Sözer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan ve çok sayıda öğrenci katıldı. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Alpay Erdem, haftanın anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Edirne’de 58 bin 355 motorlu araç kaydının olduğunu, bu yıl da 3 bin 98 aracın trafiğe katıldığını belirten Erdem“Tarihi dokusu nedeniyle alternatif yollar yapılmayan, yeteri kadar otoparkı bulunmayan il merkezinde karayolunun ekonomik olarak kullanılması gerekiyor. Ayrıca; tescilsiz, kasksız ve belgesiz motosiklet kullanıcıları da Edirne’de yaşanan trafik sorunları arasında. Bu tarz araç sürücüleri yaralamaları ve ölümlü trafik kazalarına karışarak hem kendilerini hem de diğer yol kullanıcılarını mağdur ediyor. Saraçlar Caddesi gibi trafiğe kapalı alanlara giren motorlu taşıtların kontrollerini düzenli olarak yapıyoruz. Tarihi taş köprülerimizin bizden sonraki nesillere de miras kalabilmesi için köprülerden 3 ton üzeri araçların geçişi yasak. Bu konuda da denetimlerimiz sürüyor”dedi.
Alpay Erdem’in ardından Edirne Bedensel Engellileri Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Âdem Düzkes, katılımcıları sarsan bir konuşma yaptı. Yıllar önce geçirdiği bir trafik kazası sonra tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Düzkes’in hikâyesini anlattığı ibretlik konuşma, dinleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. Tekerlekli sandalyeye alışmanın kendisi açısından oldukça zor olduğunu kaydeden Düzkes, “Engellilere yönelik asansör, tuvalet ve rampa hangi devlet dairelerinde var?” demesi, ön sırada oturan protokol üyelerini derin düşüncelere soktu.
Trafik yetkililerince hazırlanan ve tamamen kurgu ürünü olan kaza görüntülerinin ekrana ibretlik olması için yansıtılması sırasında bazı öğrenciler ve veliler görüntülere bakamadı.Görüntülerin gerçeğin aratmaması ve trafik terörüne dikkat ekmek için hazırlanmış olması küçük çocukların hafızalarında yer edindi ve bazı veliler görüntülerin ekrana yansıtılmasının doğru olmadığını belirttiler.
Trafik Haftası kapsamında ilköğretim okulları arasında düzenlenen ‘Trafik’ konulu şiir yarışmasında birinci olan Edirne Koleji öğrencisi Ayşem Hepgezer şiirini okumak için kürsüye çıktı. Şiirini ezberlemeyen Hepgezer’in şiirini yazılı olduğu kâğıdı da okulda unuttuğu ortaya çıkınca başta Vali Gökhan Sözer olmak üzere tüm protokoldekiler kahkahaya boğuldu. Ayşem Hepgezer daha sonra sinevizyondan sahneye yansıtılan bölümden şiirini okudu.
 
Alper Yazoğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinin sergilediği dans ve müzik gösterisinin ardından 40 yıldır araç kullanan ve bugüne dek adı hiçbir cezaya ve kazaya karışmadığı tespit edilen Hacıumur Köyü’nde ikamet eden 72 yaşındaki İlhan Guksu’ya teşekkür plaketi verildi. Ayrıca Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli Trafik Polisi Memuru Kemal İncesu’ya, Jandarma Trafik Tim görevlisi Hasan Demirer’e ve Belediye Ulaşım Hizmetleri’nde görevli Trafik Zabıtası Erdal Dikmen’e, yaptıkları başarılı çalışmalardan ötürü ‘Yılın trafik görevlileri’ ödülü verildi. Ayrıca 43 yıldır şoförlük yapan Yılmaz Selviden ve 31 yıldır şoförlük yapan İrfan Pektaş da yılın ticari araç sürücüleri seçildi.
Edirne Emniyet Müdürü Cemil ceylan ise Belediye Başkanından bir ricada bulunarak “bisikletli çocuklarımızın trafik konusunda eğitimlerinin verileceği bir alanlarının olmadığından yakınarak bu konuda gerekli çalışmaların yapılması için ricada bulundu.
Program, Trafik Haftası kapsamında ilköğretim okullar arasında yapılan resim, şiir ve afiş yarışmalarında dereceye giren öğrencilere bisiklet hediye edilmesiyle sona erdi.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30