banner137
banner25

TOBB'un Mali Genel Kurulu gerçekleşti!
 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 71.nci Mali Genel Kurulu 01-02 Mayıs 2015 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ve TOBB delegelerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıya, Edirne Ticaret Borsası’nı (ETB) temsilen Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleride hazır bulundu.

TOBB bünyesinde 10, 20, 30 ve 40.ncı yılını dolduranlara, 01 Mayıs 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla TOBB hizmet binasında gerçekleştirilen törenle hizmet şeref belgeleri takdim edildi. Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Efgan Döşlüoğlu da belge alan genel kurul delegeleri arasında yer aldı.

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, 02 Mayıs 2015 tarihinde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (TOBB-ETÜ) gerçekleştirilen genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, iş dünyasının yeni bir büyüme hikâyesi yazmak istediğini bunun için de siyasilerden yeni yapısal reformların elbirliğiyle ve hızla hayata geçirilmesini istediklerini vurgulayarak; “2015 seçimleri Türkiye’nin yeniden ayağa kalkması için milat olmalı. Haziran’dan sonra önümüzde seçimsiz bir dört yıl var. Bu fırsatı mutlaka değerlendirmeliyiz. Bu dönem sert tartışmaların geride kaldığı, güçlü reformların dönemi olmalı. Daha özgür ve daha zengin Türkiye için adımlarımızı hızlandırmalıyız. Türkiye’nin yeni bir büyüme modeline ihtiyacı var. Yeniden bir yapısal reform gündemi oluşturarak, yeni bir büyüme hikâyesi yazmalıyız. Firmalarımızın yaşadığı çeşitli sıkıntılara hızlı çözümler üretmeliyiz” diye konuştu.

Genel Kurul toplantısı öncesi 01 Mayıs 2015 tarihinde TOBB Merkezinde geleneksel olarak gerçekleştirilen yöresel ürün tanıtımı organizasyonu kapsamında, Türkiye’nin 81 ilinden gelerek Ankara’da buluşan 365 oda ve borsa temsilcisinin de içerisinde bulunduğu yaklaşık 5.000 katılımcıya Edirne Ticaret Borsası tarafından tava ciğer ikramı ile Edirne’nin tanıtımı yapıldı.

Tahsis edilen stant içerisinde gün boyunca hazır bulunan meclis ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ziyaretçilere Borsa’nın faaliyetleri ve projeleri hakkında ayrıntılı bilgiler verildi. Edirne Valiliği tarafından hazırlatılan “Edirne Tanıtım Filmi” ile “Edirne Ticaret Borsası Tanıtım Filmi”nin gösterimine ilave olarak Borsa üyelerinin faaliyet konularına göre indekslendiği basılı yayının dağıtımı da gerçekleştirildi.

Edirne’nin ünlü ciğer ustalarından Niyazi Yavuz tarafından, tüm malzemelerin ilimizden temin edilmesi suretiyle gerçekleştirilen ikrama ilgi beklenildiği üzere yoğun olarak gerçekleşti. Ziyaretçilere Edirne Tava Ciğerinin diğer yöresel ürünlerden farklı olduğu ve yerinde tadına bakılması gereken bir değer olduğu ifade edilerek, tarihi ve turistik zenginlikleri de görebilmeleri amacıyla Edirne’ye davet edildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30