banner137
banner25

Tır kuyrukları bitmek bilmiyor!

Avrupa’ya açılan kara sınır kapılarında uzun tır kuyrukları oluştu.Yaşanan tır kuyruklarının ihracat artışına dalı olduğu söylenirken,Bulgaristan tarafında Paskalya bayramı öncesinde tatile girildiği ve az sayıda memurun çalışmasına bağlı olarak tır kuyruklarını oluştuğu öğrenildi.

Sürekli olarak tır kuyrukları ile gündeme gelen Kapıkule sınır kapısı hafta sonu yine 16 km’ye varan tır kuyruklarına sahne oldu.Yüklerini hafta sonu yurt dışına teslim etmek için yollara çıkan çok sayıda tır sürücüsü Kapıkule’de 16, Hamzabeyli sınır kapısında ise 4.5 km tır kuyruğu oluşturdu.

Tır sürücüleri kuyrukların çileye dönüştüğünü her defasında aynı sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını,yetkililerin bu konuda hiçbir şey yapmadıklarını belirtirken Tır parkının yetersiz kaldığını ifade ettiler.

Geçtiğimiz yıl sonu açılışı yapılan ve 93 bin metrekare alan üzerine kurulu bulunan tır parkı, 300 araç kapasitesiyle hizmet verirken, Kapıkule yolu üzerinde her hafta sonu yine uzun tır kuyruklarının oluşmasına engel olamadı.Tır kuyruklarının sonlanması için yapılan ancak ana yol üzerinde sağ şeridi tamamen kapatarak tek sıra tır kuyruğu oluşturan tır sürücüleri yaklaşık 18-20 saatlik bekleme sürelerinin kendilerini harap ettiğini ve dinlenemeden yola devamö etmek zorunda kaldıklarını belirttiler.

Tır sırasını kaptırmamak için gece uyumadıklarını,uyudukları zaman sırayı bir başka sürücünün aldığını belirten sürücüler tır parkına gelene kadar uyku uyumadıklarını ve yola yorgun bir şekilde devam etmenin yanında,Bulgaristan tarafından yapılan takograf  kontrolünde dinlenmedikleri gerekçesi ile cezai durumla karşılaştıklarını belirttiler.

Tır kuyruklarının hiç biz zaman sonlanmayacağını belirten tır sürücüleri,Bulgaristan tarafının işi ağırdan almasının yanında,gümrük sahası içindeki evrak trafiği ve Bulgar tarafının az sayıda personelle çalışmasının buna etken olduğunu kaydettiler.

Son 24 saat içerisinde Kapıkule Gümrük kapısından 800 dolayında tır aracının çıkış yaptığı belirtilirken,rakamın düşük olduğu,en yoğun zamanda Bulgaristan tarafının Türk tarafından gönderilen 1949 aracın alım işlemini yaptığı ifade edildi.

Öte yandan Bulgaristan tarafında tüm araçların x-ray taramasına yönlendirildiği,tır araçlarının dorse içlerinde özel aramalar yapılarak göçmen kaçakçılığının önüne geçilmeye çalışıldığı öğrenildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30