banner137
banner25

TEPAV Edirne'yi irdeliyor!

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Bölgesel Ekonomik Kalkınma Planı toplantılarını ETSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

            Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası,Edirne Ticaret Borsası ve Trakya Kalkınma Ajansı'nın daveti üzerine; TOBB bünyesinde kurulan ve bölgelerin ekonomik kalkınma politikalarını belirleme üzerine  konusunda uzman 70-80 kişinin  çalıştığı kuruluş olan Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV)  tarafından, Bölgemizin Ekonomik Kalkınma Planı  üzerine TEPAV yetkilisi eski Ak parti Milletvekili Prof.Dr. Necdet Budak’ ın koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.

            Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ve Edirne Ticaret Borsası ve Trakya Kalkınma Ajansı'nın öncülüğünde, yürütülmekte olan bölgemize özgü bir kalkınma modeli oluşturma çalışmaları doğrultusunda, gerçekleştirilen toplantılarda ilimizin kalkınma gündeminin oluşturulması çalışmalarında kullanılmak üzere ve yol haritası oluşturmak amacıyla TEPAV; STK temsilcileri, işadamları ve yerel basında yer alan köşe yazarlarının görüş ve önerilerini almak için Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ile Meclis Başkanı Mehmet Eren'in katılımıyla üç ayrı toplantı gerçekleştirildi.

            Toplantıların açılışında konuşan Budak,  pilot bölge olarak Edirne'nin ekonomik kalkınma modelini oluşturmak ve  Edirne'nin geleceğe yönelik olarak ekonomik anlamda sıçrama yapabileceği alanlar tespit edilerek rapor haline getirileceğini ifade etti. Budak, il ve ilçe düzeyinde araştırmalar yaptıklarını ve çalışmalarını yerelden genele yürüttüklerini söyledi.

Edirne ilinin geleceğinin masaya yatırıldığı ve fikirlerin aktarıldığı gazeteci ve yazarların buluşmasında önemli fikirler ortaya çıktı.Edirne’nin bugün hak ettiği yerde olmadığı ve bunun nedenlerinin konuşulduğu toplantı yaklaşık iki buçuk saat sürdü.Toplantı sonunda çıkan sonuç TEPAV merkezi tarafından hazırlanacak bir rapor doğrultusunda hem siyasi parti milletvekillerine,Bakanlara ve ülkemizin idarecilerine sunulmak üzere derlenecek.

            Toplantılarda, Edirne'nin ekonomik sorunları ve gelecek planlamaları konuşuldu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30