banner137
banner25

Tekin

CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin partisinin il binasında basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Etkin muhalefeti ile bilinen Milletvekili Tekin Edirne’den Hükümete yüklenerek eleştirilerde bulundu.Ülkenin bugün içinde bulunduğu durumun ansızın gelişen bir durum olmadığını,yılların birikimi ve sistemi sayesinde buralara gelindiğini belirterek; Ortadoğu’da yaşanan süreci değerlendirdi ve gelinen noktada Türkiye’nin bir ateş çemberinin içine çekildiğini kaydetti ve Dış Politika ve Ortadoğu konusunda Türkiye çok zor durumda olduğunu iddia etti.

Türkiye’nin bir üst akılla yönetildiğini ve Türkiye’nin buna ihtiyacı olmadığını söyleyen Tekin “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dahi bir üst akıl söyleminde bulunsa aynı tepkiyi kendisine de gösteririm” diyerek üst akıl diye bir şeyi kabul etmediğini Türkiye’nin büyük bir Devlet olduğunu belirterek bu tür şeylere gerek olmadığını ifade etti.

FETÖ/PDY  terör örgütünün Devlet içinde bir Devlet kurduğunu ifade eden Tekin “Hükümetin yaptığı güzel icraatlardan biri Duble yollar.Ancak bir diğeri de Duble Devlet”

Diyerek Hükümet içinde zamanında iki başlılık olduğunu ve Fethullahçı terör örgütü ile Hükümet üyelerinin iç içe olduğunu ve örgütün önünü açarak Devlet içinde yapılanmalara hükümetin ön ayak olduğunu ifade etti.

Yaşanan süreç sonrasında ülkenin bir erken seçim havasına sokulmak istendiğini ve CHP olarak her ne şartta olursa olsun seçime hazır olduklarını belirten Gürsel Tekin  “Şimdi bir erken seçim tartışması var. İster yarın ister öbür gün ister 15 gün sonra. Bir örnek veriyim. Bu örgüt sarayın içine, göbeğine girmiş, belediyelerin içine girmemesi mümkün mü? Gerek büyük şehirlerde gerek il ve beldelerde çok sayıda örgüt üyesi olduğu belirtiliyor. İl Genel ve Belediye Meclisinde de durum aynı. Ama bu budamayla olacak bir şey değil, yani dalları budamak değil ağacı kökünden keselim diyorlar ve bir erken yerel seçim ortamı yaratılmaya çalışılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi, her türlü erken seçime hazırdır.”dedi.
Toplnatıda CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan,Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve İl Başkanı Fevzi Pekcanlı ile Merkez İlçe Başkanı Sadi Kirezci hazır bulundu.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30