banner78
banner25

Talana karşı tek yürek!
Edirne merkez Birinci Murat Mahallesinde bir süre önce yapımına başlanan sözde izci kulübüne ait bina inşaatına dur demek ve öncesinde yaşan ağaç katliamını protesto etmek için bir araya gelen çok sayıda vatandaş gerçekleştirilen eyleme destek vererek dikkat çekti.
Edirne Halk Meclisi adı verilen Facebook adlı sosyal paylaşım sitesinden yayımladığı bildirilerle katılımcıları örgütleyen grubun başlattığı eylem kararına kısa süre içinde sivil toplum örgütlerinde de destek geldi.Başta Edirne Kent Konseyi, Edirne Çevre Gönüllüleri derneği,Edirne Doğal Yaşamı Korutma ve Yaşatma Derneği,Doğal Yaşamı koruma vakfı Edirne il temsilciliği,Tema Vakfi Edirne il temsilciliği ve Trakya Genç Tema üyelerinin de destek verdiği eylem saat 12:30 da ağaç katliamının yaşandığı Güngör Mazlum ve İlhami Ertem caddelerinin kesiştiği 37 nci sokakta gerçekleşti.
Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Özer Demir tarafından okunan basın bildirisi ile başlayan eyleme çevrede oturan vatandaşlarda destek verdi.Bir gece yarısı ağaç kesimi le başlayan alt yapı hazırlıkları sonrasında 30 adet çam ağacını söküldüğünü ve bu yetmezmiş gibi Edirne Belediyesi tarafından oldu bittiye getirilerek bir spor kulübüne aylık 155 TL ye on yıllığına kiralandığını belirten Özer Demir “adında izcilik,gençlik ve spor olan derneğin ilk icraatı yetişkin olan ağaçları katletmek oldu.Bu talana dur demek için burada toplanmış bulunuyoruz”diyerek yetkilileri göreve davet ettiler ve burada yaşanan katliama ve yeşil alandaki yapılaşmaya dur demeye davet ettiler.
Gerçekleşen eyleme gerek sosyal paylaşım sitesinden gerekse fiilen destek verdiği bilinen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim kurulu üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı’nın da destek vermesi büyük takdir topladı.
Grup atılan sloganlar sonrasında olaysız bir şekilde dağıldı.
Açılan imza standına ise çok sayıda vatandaş destek vermek adına kayıp yaptırdı.Atılan imzalar inşaatın durdurulması ve talanın yapılmaması için Edirne Belediye Başkanlığına dilekçe olarak verilecek.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30