banner78
banner25

Sütü böylemi sevdireceğiz?
Yurt genelinde bugün başlatılan ‘Okul sütü projesi’ kapsamında Edirne’de ilköğretim okullarına 200 mililitrelik paket süt dağıtıldı.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü ‘Okul Sütü Akıl Küpü’ projesi kapsamında Türkiye genelindeki tüm ilköğretim okullarına süt dağıtımı yapıldı. Edirne’de merkezde eğitim veren Yusufhoca İlköğretim Okulu öğrencileri de sabah Andımızı okuduktan sonra dağıtılan bu sütlerden içti.
Bir süre sonra 5, 6 ve 7’nci sınıf öğrencilerinden bazıları karın ağrısı şikâyetiyle durumu öğretmenlerine bildirdi. Olay okul yönetimine de haber verilince öğrencilerin olası bir zehirlenme ihtimaline karşı sağlık ekiplerine haber verildi.
  
Karın ağrısı şikâyeti bulunan 6 öğrenci, öğretmenlerinin yardımıyla okul bahçesine çıkarılırken sağlık ekipleri kısa sürede okula ulaştı. Öğrenciler, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Selimiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Yapılan ilk belirlemelere göre öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken öğrencilerdeki karın ağrısının sütten kaynaklandığı kaydedildi ve Türkiye’nin diğer illerinde de benzer olaylara rastlandığı öğrenildi. Edirne merkezde 30 öğrencinin aynı şikayetlerle hastanelere sevk edildiği belirtildi.
Sütlerin bazılarının sıcak havada açıkta bırakılmış olabileceği ve bu yüzden bozulduğu yönünde yorumlar yapılırken sütlerin tamamında sıkıntı olmadığı ancak bazı parti üretimlerinde sıkıntı olmuş olabileceği ifade ediliyor.
Olayı duyan öğrenci velileri büyük bir panik içinde okula koşarken velileri sakinleştirmek okul yönetimine düştü. Çocuklarının zehirlendiğini sanarak telaşa kapılan veliler, durumdan tedirgin olduklarını ve çocuklarına bir daha okulda verilen sütlerden içirmeyeceklerini belirtti.
Bilindiği gibi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü ‘Okul Sütü Akıl Küpü’ projesi kapsamında bugün, Türkiye genelindeki ilköğretim kurumlarına 200 mililitrelik kutularda süt dağıtımına başlandı.
Konu ile ilgili açıklama yapan Edirne Valisi Gökhan Sözer ise şu ana kadar 20 nin üzerinde öğrencinin zehirleme şüphesi ile müşahede altına alındığını ancak konunun araştırıldığını belirerek "konu süttenmi yoksa yedikleri başka bir gıdadanmı bunu araştırtacağız.Nakil zincirinin nasıl olduğuna bakacağız ve laborotuar sonuçlarını bekleyeceğiz"dedi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30