banner78
banner25

Sedefçi'nin planları var!
Türkiye'de referandum ve erken seçim tartışmalarının yaşandığı son günlerde Edirne eski Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de basın toplantısı yaparak gerçekleştirilecek ilk yerel seçimde Belediye Başkanlığı'na aday adayı olacağını açıkladı. Uzun sürenin ardından basının karşısına geçen Sedefçi, Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı sert bir dille eleştirirken; “Edirne’nin şu anda ciddi bir tedaviye ihtiyacı var, bu doktor sakat doktor” diye konuştu. Adaylığını eski partisi CHP'den koymak istediğine değinen ve kabul edilmediği takdirde A, B ve C planları olduğunu dile getiren Sedefçi, Selimiye’nin silüeti ile ilgili olarak, “Orada yaklaşma mesafesini 20'ye indirirsen orada yapacakları yapı yarın öbür gün Selimiye Cami'nin görüntüsünü engeller” dedi.

Açıklamasının çoğunda Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı eleştiren Sedefçi, şehrin altyapısı için sene başında yapılan referandumu hatırlatarak bu süre zarfında bir şey olmamasına dikkat çekti. Sedefçi, adaylığı konusunda da CHP genel merkeziyle görüşeceğini ifade etti.

“TOPLANTIMA GELMEMESİ İÇİN İNSANLARA BASKI YAPILIYOR”

Uzun aranın ardından yeniden basın karşısına geçen Sedefçi, mahalli ölçüde başladığı seçim çalışmaları sırasında engellendiğini dile getirdi. Çavuşbey ve Küçükpazar'da yapmak istediği toplantılara vatandaşların gitmemesi yönünde tehditler yapıldığını iddia eden Sedefçi şöyle konuştu;

“Geçtiğimiz hafta Çavuşbey mahallesine gitmeye niyetlendim. Orada partili yani CHP'li arkadaşlarımla görüştüm. Onlardan mahalleye geleceğimi ve bana yardımcı olmalarını rica ettim. Birkaç gün öncesinden bu haberi verdim kendilerine. Gideceğim gün 5-6 saat öncesinden o mahalledeki insanların evlerine kadar gidilerek birileri tarafından, resmen baskı yapıldığını, 'kahveye gitmeyin, fakir yardımı alamazsınız' gibi tehditlerle insanları kahveden uzaklaştırılması için çalışma

yapıldığını çok net biliyorum. Ben de arkadaşlara zarar vermemek için, onları üzmeyeyim diye mahalleye gitmekten vazgeçtim. Bunu sineye çektim eyvallah dedim.

“YİNE GİDECEĞİM, BENİ ENGELLEYEMEZLER”

Salı akşamı da Küçükpazar'a gitmeyi plânlamıştım maalesef orada da aynı şey gündeme geldi. Daha önce gidilerek baskı yapıldığı, bağırıp çağırıldığı şeklinde haberler aldım. Bunları kimin yaptığını bilmiyorum ama yapanlar kendilerini gayet iyi biliyor. Ben şunu söylüyorum, korkunun ecele faydası yok. Adam gibi öleceksen öl, şerefinle namusunla öl, ya yüreğin varsa çık ortaya, çık karşıma hesaplaşalım. İnsanlara baskı yaparak, korkutarak bir yere varamazsın. Ben önümüzdeki günlerde yine kahvelere gideceğim, beni engelleyemezler. Eğer demokrasi, insanlık varsa, biraz dürüstlük varsa, 3 yıldan beri koltuğunda yatıyorsun, sen de git sen de gez. Bunu yapamadan, korkarak engellemeye çalışıyorsun. İnşallah bunu bir daha yapmazlar.”

“75 MİLYON'LUK PROJEYİ BEĞENMEDİ”

Konuşmasının devamında sene başında Belediye tarafından gerçekleştirilen altyapı referandumunu hatırlatan Sedefçi, aradan geçen sürede bir çalışma yapılmamasını eleştirdi. Arıtma tesisi ve Kayalıköy Barajı'ndan su getirme projesinin kendisine ait olduğunu belirten Sedefçi içme suyu projesine ayrı bir parantez açtı. Sedefçi şöyle devam etti;

“Bir diğer proje, kentin ana arterlerinin içme suyunun değiştirilmesi. Ne oldu 3 yıldan beri? Vuruldu mu kazma? İhale aşamasına gelmiş projeydi, 75 milyonluk projeydi. Bu projeyi beyefendi beğenmedi, değiştirip Edirne'de altyapı yokmuş, sıfırmış gibi 1 milyarlık yeni bir proje kararı aldı. Bunu İller Bankası’na sundu. Şu anda aralarında ihaleyi kim yapacak kavgası var. Banka mı, belediye mi yapacak kavgası var aralarında.

“BU PROJE YAPILIRSA EDİRNE KATLEDİLİR”

Size soruyorum; Edirne'de Yıldırım'da, Yeniimaret'te, Küçükpazar'da, Menzilahır'da, Şükrüpaşa'da, Fatih'te, Karaağaç'ta, Sabuni, Talatpaşa Mahallesi'nde altyapı sorunu var mı? Yok. Edirne'nin bir tek Kutlutaş bölgesinde yağmurlama sisteminden kaynaklanan sıkıntılarımız var. Sen Edirne'nin altyapı sorunu yokken varmış gibi davranacaksın, torunlarımızı 1 milyar borca sokacaksın, ihaleyi ben yapayım diye bankayla kavga edeceksin. Beyefendi şu anda bunlarla uğraşıyor. Bu proje eğer kazara yapılırsa Edirne katledilir. Edirne'ye, torunlarımıza resmen büyük bir enkaz bırakırız.”

“ÇEKME MESAFESİ SELİMİYE'Yİ ENGELLER”

Sedefçi kentin son günlerdeki gündemi olan D-100'deki çekme mesafesine de değinerek; “Orayı ben gayet iyi hatırlıyorum. Oraya ben izin vermedim. Çok sevdiğim bir arkadaşımın da yeri olduğunu biliyorum orada. Oraya TEİAŞ'tan izin almadan veremezsiniz orayı. Onlardan izin alsan da oranın konumu RYS'nin konumundan farklı. Orada yaklaşma mesafesini 20'ye indirirsen orada yapacakları yapı yarın öbür gün Selimiye Cami'nin görüntüsünü engeller. Ama o buraya bakmıyor, başka yere bakıyor” diye konuştu.

“EDİRNE'NİN İYİ BİR DOKTORA İHTİYACI VAR”

Toplantıda son olarak yapılacak ilk yerel seçimde aday adayı olacağını da açıklayan Sedefçi şöyle devam etti;

“Allah kısmet ederse seçimlerde son bir dönem daha aday adayı olmayı planlıyorum. Çalışmalarıma başladım ve devam ettireceğim. Umarım Edirne halkı yapılanları gözlüyordur. Umarım

Edirne halkı belediyecilikte partiden çok kişinin önemli olduğunun farkına varmıştır. Bu yapılanların hepimize ders olduğunun farkındayım. Edirne inşallah layık olduğu yönetim sistemine kavuşur. Edirne’nin şu anda ciddi bir tedaviye ve doktora ihtiyacı var. Başkan kentin doktorudur. Bu doktor sakat doktor. Kentte hastalık varsa onu teşhis eder, tedavisini yapar ve olay biter. Daha fazla hastalık artmadan inşallah Edirne daha iyi bir doktor elinden tedavisini yaptırır.

“CHP'DEN ADAY ADAYI OLMAYI DÜŞÜNÜYORUM”

Ben şu anda partisizim. Ben Kemalist, laik, çağdaş biriyim. Benim ne olduğum belli. Ben CHP’den aday adayı olmayı düşünüyor, planlıyorum. Girişimlerim de var. Ankara ile görüşmeye çalışıyorum. Eğer görüşme imkanım olursa gidip görüşüp, talebimi ileteceğim. Kabul ederlerse 20 sene onurumla hizmet verdiğim partimden yine aday olmak istiyorum. Olur mu olmaz mı bilemiyorum bunu süreç gösterecek. Bu beyefendi yeniden adaylık için her türlü taklayı atıyor. Bu genel merkezin vereceği bir karar. Buna saygı duyuyorum.

“A, B VE C PLANIM VAR”

Ben bu işin uzmanıyım. 20 sene yaptım. Takdir Edirne halkının ve parti genel merkezinindir. CHP’ye hala üye olmadım. Partiye üye olacaksam genel başkanla görüşerek üye olurum. Sıradan Ahmet, Mehmet gibi gidip üye olma şansım yok. Genel başkanla görüşürüm, beni kabul eder gidip üye olurum aksi halde istenmiyorsam nasıl üye olacağım. A,B,C olmak üzere 3 planım var. Zamanı gelince önce A sonra B şeklinde uygulayacağız. Başka bir parti söz konusu değil. Adaylığımın gündeme gelmesiyle önümüzdeki yollara bakacağız.”

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30