banner78
banner25

Saniyede 150 metreküp su bırakılıyor!

Bölgedeki aşarı yağışlar sonrasında dün gece yarısı itibari ile kontrollü bir şekilde su salınımına başlanan Bulgaristan’ın Kırcaali barajı ilimizde de nehir seviyelerinde debi artışına neden oluyor.

Arda nehri üzerinde bulunan ve 497 milyon metreküp kapasiteli Kırcaali barajından gece salınan suyun sabah saatlerinde durdurulduğu ancak bölgede devam eden yağışlardan dolayı salınan suyun barajı rahatlatmadığı belirtildi.Bulgar makamları barajın güvenliği için kontrollü su salınımına saat 12:00 itibari ile yeniden başlandığını ve saniyede 150 metreküp suyun bırakıldığını belirterek Arda nehri kenarında ki yerleşim alanları için üst seviyede alarm durumuna geçildiğini kaydettiler.

Özelikle Arda nehrinin ilimiz sınırları içinden geçen Meriç nehrinin debisini arttırdığı ve bu yüzden dolayıda gece ilerleyen saatlerde nehir su seviyesinde artışın hızlı bir şekilde devam etmesi bekleniyor. 


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30