banner78
banner25

Rektör Yörük
 Trakya Üniversitesi (T.Ü.) Rektörü Prof.Dr. Yener Yörük, Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bugün en büyük sorunun personel sıkıntısı olduğunu belirterek, "Şu an 500 hemşireyle çalışıyoruz, olması gerekli hemşire sayısı bin 300. 500 hemşirenin 100'ü de doğum izninde. Aktif olarak 400 hemşireyle bu hizmeti veriyoruz" dedi. Verilen hizmet açısından Amerika'daki Acil Servis'ten bile hızlı olduklarını söyleyen Yörük, vatandaşların hastaneyle ilgili bütün yenilikleri Ocak ayından sonra farkedeceğini belirtti.

Rektör Prof.Dr. Yörük önceki gün katıldığı bir açılışta, özellikle T.Ü. Hastanesi için vatandaşların kafalarında oluşan kaliteli hizmet verilmemesi, etrafın pisliği, sinek sıkıntısı ve koku gibi algılar hakkında bir takım açıklamalarda bulundu. Rektörü Yörük, hastanecilik açısından Sağlık Bakanlığı'nın son 12 yılda çok önemli adımlar attığını ve buna üniversite hastanelerinin yetişemediğinin altını çizerek; “Bunun değişik sebepleri var, mesela personel açısından kaynak aktarımı ve kendi iç dinamiklerimiz yönünden. Ama bugün 7 gün 24 saat anjiografi yapılan, stent takılabilen, beyin anevrizmalarına müdahale edilebilen ve benzeri birçok bölüm açısından Trakya bölgesinde tek hastaneyiz. Bu anlamda mutlaka eksiklerimiz var ama son zamanlarda Sağlık Bakanımızın desteğiyle iyiye gidiyoruz” dedi.

REKTÖR YÖRÜK: “30 YILDIR ALT YAPI SORUNU VAR”

Rektör Yener Yörük hastanenin açıldığı günden itibaren 30 yıldır altyapı sorunu olduğunu söylerken bugün itibariyle kanalizasyon sorunun çözümlendiğini ve 50 yıl daha yetebileceğini belirtti. Rektör Yörük şöyle devam etti;

“Bu yaz da çok şiddetli yaşadık bunu biliyorsunuz, sinek ve koku zirveye çıkmıştı. Bu konular, bu altyapı sorunları bugün itibariyle kayboldu. Bütün pencerelerimiz değişti ve sineklikli oldu. Bunun dışında kanalizasyon, hastane yapıldığı günden bu yana ilk defa çözümlendi. Kalıcı ve ileriye doğru, en az 50 yetebilecek çözüm getirildi. Zaten göreve geldiğim süreçte ilk imzam kaloriferin doğalgaza geçişi olmuştu. Tabi bu inşaat yapmak kolay değil. Çalışan bir hastanede, hele üniversitemiz gibi yoğun bir yerde. Yazın yoğunluğun daha da arttığı bir yerde inşaat yapmak çok kolay değil. Bu açıdan belli sıkıntılarımız oldu, halkımıza verdiğimiz rahatsızlıklarımız oldu. Ama şunu bilsinlerki bütün bunlar halkımıza çok daha nitelikli kaliteli sağlık hizmet sunmak için.

“PERSONEL SIKINTISI YAŞIYORUZ”

Tabi sağlık hizmeti sunmanın iki boyutu var. Birincisi altyapı yani hastanecilik, otelcilik hizmeti. Diğeri de sağlık hizmeti. Bunların birbirinden ayırmak çok doğru değil ama hastanecilik hizmeti açısından yani sağlıklı, nitelikli, modern, çağdaş tıp hizmeti sunmak açısından hastanemizin eksiklikleri yok, çok ileride bir noktadayız. Bence en önemlisi bu. Tabiiki algıda önemli. Bu günden güne artacaktır. Bu en ideal noktaya gelemeyecek ama şu anda bizi en zorlayan nokta personel eksikliği. Şu an 500 hemşireyle çalışıyoruz, olması gerekli hemşire sayısı bin 300. 500 hemşirenin 100'ü de doğum izninde. Aktif olarak 400 hemşireyle bu hizmeti veriyoruz. Bu anlamda hemşire ve yardımcı personel ihtiyacımız bizi en zorlayan nokta. Hizmet kalitemiz bunlarla orantılı ama hastanede sürekli geziyoruz, eşim her hafta hastaneyi ve hastaları ziyaret ediyor. Yani aslında hastanemiz bölgede insanımızın beğenmediği kadar değil.

“AMERİKA'DAKİ ACİL SERVİSTEN HIZLIYIZ”

Yani hizmet açısından ideale ulaşmak diye bir şey söz konusu değil. Bu noktada acil servisimiz çok iyi çalışıyor son iki yıldır. Burayla ilgili şikayetler son derece azaldı. Tabi ki burada algıda önemli. Ben Amerika'dan gelen arkadaşımla bu yaz konuştum oradaki acil servisten çok daha hızlıyız. Ama insanımız işi 5 dakikada çözümlensin istiyor. Bakın bu sağlık hizmeti sunumunda mümkün değil. Bir kan tahlili alıyorsunuz, laboratuvarla bunu destekliyorsunuz gibi bir süreç bu. Bunun yanında sizden önce gelen veya sizden daha acil olan bir hasta var. Bu anlamda tabii ki hekime ve sağlık personeline yaklaşım çok olumsuz ülkemizde. Yani hekime saldırılmaması lazım. Bu sağlık çalışanlarını oldukça üzen bir durum."

“OCAK AYINDAN SONRA BÜTÜN YENİLİKLER FARKEDİLECEK”

Rektör Yörük, son olarak sıkça gelen şikayetlerden hastanede enfeksiyon olduğu konusunun ise doğru olmadığını belirterek; “Yani mesela hastanede enfeksiyon var tezi doğru değil. Tabii ki yoğun bakımda 2 günden fazla yatan her hastada zatürre gelişir. Bu dünyada olan bir durum. Yani yoğun bakımlardaki enfeksiyon kapma değil hastanın kendi durumu gereği oluşan bir enfeksiyon. Amacımız burada en nitelikli sağlık hizmetini herkese sunmak. Tabiiki ideal ulaşmak mümkün değil ama o doğrultuda çalışmalarımız var. Ocak ayında bütün bu yenilikler ve farklar fark edilecek diye düşünüyorum."

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30