banner78
banner25

Rektör adaylığı yarışı Demir'in!
 Trakya Üniversitesi’nde merakla beklenen rektörlük seçimi sonuçlandı. 9 rektör adayı arasından en çok oy toplayan 6 adayın ismi Yüksek Öğrenim Kurumu’na (YÖK) e gönderilecek.
            Seçimlerde en çok oyu,137 oyla Prof. Dr.Muzaffer Demir toplarken onu sırasıyla;Prf. Dr.Yener Yörük 111 oyla takip etti.
 Trakya Üniversitesi’nin 8’inci dönem rektörlük seçimi dün Balkan Kongre Merkezi’nde yapıldı. Saat 13.00’te başlayan seçimler, saat 17.00’de sandıkların kapanmasıyla sona erdi. Saat 19.00’a kadar süren sayımlarda ilk sırayı137 oyla Prf.Dr.Muzaffer Demir aldı. 
556 akademisyen oy kullandı! 
            9 rektör adayının da bulunduğu seçimlere Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal Kutlu ve Bülent Bek ile oy kullanacak olan profesör, doçent ve yardımcı doçentler katıldı. Oy kullanacak 578 akademisyenden 556 sı seçimlere katılarak sandık başına giderek yeni dönemde üniversitede rektör olarak görmek istedikleri isimler için oy kullandı.
            Seçimleri öncesi Rektör Enver Duran, kısa bir konuşma yaparak tüm adaylara başarı diledi. Daha sonra Sandık Kurulu’na önerilen Prof. Dr. Ege Turan, Doç. Dr. İbrahim Sezgin ve Yrd. Doç. Dr. Sibel Kavuncu’nun isimleri oybirliği ile kabul edildi.
 
İnci: Sıram geldiğinde oy kullanacağım
 
            Daha sonra seçime geçildi. Sağlık mazereti olanlara oy kullanmada öncelik sağlanırken Sandık Kurulu, önceki dönem rektörlerinden Prof. Dr. Osman İnci’yi oy kullanması için sahneye davet etti. İnci de, oyunu, sırası geldiğinde atacağını söyleyerek Sandık Kurulu’nun teklifini kibarca reddetti.
            Daha sonra akademisyenler sırayla sandık başına giderek oylarını kullandı. Yapılan oylama sonucu rektör adaylarının aldıkları oylar şu şekilde belirlendi:
Prof. Dr. Ahmet Can 7 oy
Prof. Dr. Yahya Çelik 74 oy
Prof. Dr. Nurettin Heybeli 14 oy
Prof. Dr. Zeki Hoşcoşkun 39 oy
Prof. Dr. Beyhan Karamanlıoğlu 94 oy
Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir 137 oy
Prof. Dr. Ahmet Sınav 9 oy
Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu 68 oy
Prof. Dr. Yener Yörük 111 oy
Prof.Dr.Yıldırım Çınar 1 oy
            Yapılan oylama sonucu ilk 6 sırayı alan rektör adaylarının ismi ilk olarak YÖK’e bildirilecek. Burada aday sayısının 3’e düşürülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Trakya Üniversitesi’nin yeni rektörünü atayacak.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30