banner137
banner25

Plakalar şişti!

Edirne Belediyesi tarafından bir süredir faaliyette olan ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından işletilen Parkmetre uygulamasında Belediyenin alacaklarının bir hayli fazla olduğu gözlendi.

Belirlenen caddelerde parkmetre uygulaması yapan Edirne Belediyesi parkmetre görevlileri tarafından kesilen park ücretlerini çok sayıda araç sürücüsünün bilerek yada bilmeyerek ödemediği görüldü.

Yasal manada hiç bir zemine oturmayan ancak tahsilat konusunda kesilen makbuz karşılığı alınan paralarla park düzenlemesi yapmaya çalışan Edirne Belediyesi, park ücretlerinin tahsilatı konusunda adeta bir açmaz içinde.

Kesilen onca ücrete rağmen alamadığı ücretleri tahsil edebilmek için icra takibi yapmayan ve araç sahibinin tescil plakasından yola çıkarak belediye ile ilgili bir işlemi olduğu zaman vatandaşın karşısına çıkarılan meblağ ancak o zaman tahsil edilebiliyor.

Edirne Belediyesi tahsilatlar konusunda yeni arayışlar içinde olurken İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSPARK şirketinin uyguladığı yöntemi örnek model olarak uygulamak üzere.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul’da bulunan noterlere pay vermek sureti ile araç alım satımlarında yapılan işlemler esnasında araca alacak işlemi yapabiliyor.Bir nevi temiz kağıdı gibi bir evrak arayacak olan Edirne Belediyesinin ilerleyen günlerde alacakların tahsili için bu yöntemi uygulamaya koyması bekleniyor.
Öte yandan yetkililer vatandaşların araçlarının park borcu olup olmadığını www.parkborcum.com adresinden sorgulayabileceklerini kaydettiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30