banner78
banner25

Pehlivan Edirne yollarında!
TÜBİTAK tarafından İzmit Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirilen “Alternatif Elektrikli Araç Yarışları”nda “Tasarım Ödülü”nü kazanan Trakya Üniversitesi Tasarım Proje topluluğu tarafından üretilen “Pehlivan ElekTrak” isimli elektrikli araç kupayla döndüğü Edirne'de Ayşekadın Yerleşkesi’nden şehiriçi trafiğini kullanarak Valilik bahçesine geldi. İlk defa gördüğü aracı 5 dakika boyunca Valilik bahçesi ve etrafında kullanan ve oldukça şaşırdığını söyleyen Vali Dursun Ali Şahin, topluluk üyelerini başarı ve teşekkür belgesi ile ödüllendirdi.

Kocaeli'ndeki yarışlarda Batarya Destekli Elektrikli Araçlar kategorisinde Tasarım Ödülü, yarışlarda da 6'ncılık ödülü alan Pehlivan Elektrak, T.Ü.'nden şehiriçi trafiğini kullanarak Valilik bahçesine geldi. Vali Dursun Ali Şahin de yol boyunca vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gören aracı bizzat test etti.

T.Ü. Rektörü Prof.Dr. Yener Yörük, Tasarım Proje Topluluğu öğretim üyeleri ve “Pehlivan Solar Team” üyesi öğrencilerini ağırlayan Vali Şahin valilik bahçesi ve etrafında 5 dakika boyunca aracın yapısının oldukça ilginç olduğunu söyleyerek şaşkınlığını gizleyemedi. Şahin, bu teknoloji sayesinde geleceğin bedava olacağını söyleyerek şöyle konuştu;

“Artık gelecek bedava olacak bu enerji sayesinde ama bizim ömrümüz yeter mi yetmez mi bilemiyorum. Allah herkese böyle bir araç nasip etsin. 5 dakikalık bir süre boyunca aracımızı kullandım. 100 kilometreye kadar çıktığını öğrendim. Bunun Edirne'deki üniversitemizde ortaya çıkarılması son derece sevindirici. Edirne sadece tarımı, turizmiyle değil, ticaret için önemli olan böyle bir araçla da Türkiye'de model oldu. Ben bu başarıyı gösteren genç arkadaşlara ve onlara önderlik eden değerli hocalarına müteşekkir olduğumu ifade ediyorum.”

Rektör Yörük ise öğrencilerin araç için 2 ayı aşkın süredir oldukça yoğun çalıştıklarına vurgu yaparak oldukça güzel bir tasarım ortaya çıktığını söyledi. Yörük; “Gerçekten çok güzel bir eser ortaya çıktı ve bu anlamda da tasarım ödülü aldı. Zaten ilk günden beri de ilgi çekti. Kocaeli'nde yapılan yarışlarda 6'ıncı olduk. Tek sorunumuz diğer rakiplerimize göre biraz ağır olmamızdı. Tabii o da pehlivana yaraşır diyoruz. Öğrencilerimiz büyük gayretlerle çoğu parçalarını kendileri üreterek yaptılar. Bu çalışmalarımız ivmelenerek devam edecek ve çok daha iyi araçlar üretilecek diye düşünüyorum” dedi.

Vali Şahin daha sonra Valilik toplantı odasında aracı üreten ekip ve hocalarına teşekkür belgesi verdi.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30