banner137
banner25

Osmanlı Sikkesi Yakalandı!

Edirne’nin İpsala ilçesinden Yunanistan’a açılan kara sınır kapısında piyasa değeri 560 Bin TL. olan toplam 9 kilo 173 gram ağırlığında 25 külçe ve 126 adet madeni para (10 adet Osmanlı Altın Sikkesi) ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan İpsala sınır kapısına gelen ve Yunanistan üzerinde ülkemize giriş yapmak isteyen sürücülüğünü Türk uyruklu A.P.’nin yaptığı, yine Türk uyruklu R.B.’nin ise yolcu olarak bulunduğu Türk plakalı Otobüs, İpsala Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelince yapılan istihbari çalışma sonucunda risk kriterleri çerçevesinde X-RAY taramasına sevk edildi.Tarama sonrasında aracın bagaj bölümündeki zula olarak tabir edilen özel bölümü kontrol eden ekipler sarılmış halde piyasa değeri 560 Bin TL. olan toplam 9 kilo 173 gram ağırlığında 25 külçe ve 126 adet madeni para (10 adet Osmanlı Altın Sikkesi) ele geçirildi. Yapılan ilk incelemede paraların Osmanlı dönemine ait olan sikkelerden olduğu ve tarihi değerinin yanında maddi değerininde bulunduğu belirtildi.

Olayla ilgili olarak yapılan Operasyon sonrasında, 3 kişi hakkında hazırlanan tahkikat evrakları İpsala Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş olup, ele geçirilen altınlar ise savcılık talimatıyla İpsala Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce muhafaza altına alındı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30