banner137
banner25

Onurunuzu çiğnetmeyin!
Edirne Belediye Meclisi 07.09.2011 tarihinde Başkan Hamdi Sedefçi'nin tatilde olduğu gün yaptığı olağan toplantıda, kanayan bir yara haline gelen kent içi taşımacılarla ilgili son sözleşmeyi kabul etmişti. Başkan yoktu ama onun isteği doğrultusunda düzenlenen ve kabul edilen sözleşmeye CHP grubu evet, AKP grubu ise hayır oyu vermişti. Sözde çözüm için ortaya getirilen sözleşmede öyle bir madde vardı ki kabullenmek mümkün değildi. İşin sahibi yani işi veren belediye işi bozması halinde sadece kendine tazminat maddesi koymuştu. Bugünün rakamlarıyla araç başına yaklaşık 220.000 TL olan tutar sonraki günlerde yolcu sayısı ve ücretteki artış ile daha da yükselecekti. Karşı tarafın yani taşıma kooperatifinin bozması durumunda ise hiçbir yaptırım yoktu. Buna hiç anlam verememiştim, çünkü aklı başında olan her insan kendi aleyhine böyle bir anlaşmayı kabullenmezdi.
          Bu yetmezmiş gibi 20.09.2011 de kooperatifin yeni istekleri doğrultusunda ve Başkanın talebi ile tek maddeli olağanüstü meclis toplantısı yapıldı. Yeni sözleşme taslağı elime geçtiğinden inceleme fırsatım oldu. Kabul edilmesi mümkün değildi çünkü tam anlamıyla tek taraflıydı. Edirne Halkının geleceği en az 30 yıl daha, zaten yıllardır  tekel olan taşımacılara terk ediliyordu. Kendi kendime böyle bir taslağa kimse evet demez ama ne olur ne olmaz diyerek toplantıyı izlemeye karar verdim.
          30 kişilik meclis 18 kişiyle toplandı yani 12 kişi yoktu. Toplantı başladı, geçen sözleşmeyi hararetle savunan ve bu son olacak diyen ilgili komisyonun başkanı Meclis Üyesi Hakan İnci bu kez son taslağı şiddetle savundu. Ardından söz alan üye Arif Kuday konuşmaya başladı, sözü sık sık Sedefçi tarafından kesilmesine ve aleyhte konuşamayacağı belirtilmesine rağmen derdini anlattı. Tabi benim gibi anlayanlara ve Edirne Halkına, diğer arkadaşlar trene bakar gibi baktılar. Başka konuşmak isteyen var mı diye soruldu, üye R.Ali Akın söz almak istedi ancak Başkan küçük bir çocuğu azarlar gibi ''otur yerine söz vermiyorum'' demesine rağmen bir şeyler anlatmaya çalıştı.
Yapılan oylama sonucu tek Arif Kuday'ın ret oyuna karşılık sözleşme kabul edildi. Bana göre geleceğimiz daha doğrusu en az 30 yılımız ipotek altına alınarak, taşımacı kooperatifin insafına bırakıldı. Kent nüfusu 600.000 civarına yaklaşana kadar yolcu taşıma Belediye karışamayacak, yeni hat ve güzergahlar açıldığında bile araç koyma yetkisi kooperatifte olacak. Ayrıca yeterli büyük yolumuz varmış gibi ve trafik keşmekeşi bitmiş gibi her minibüsün otobüse dönüştürülmesine de onay verildi.
          Biraz detay verdim ama Edirne basınının epeyce bölümü bu konuları es geçtiğinden, halkımızın bilgilenmesinde fayda olduğunu düşünüyorum. İlk tepki FACEBOOK sosyal paylaşım sitesinde oldu. ''ÇEKİN ELİNİZİ EDİRNE'NİN GELECEĞİNDEN'' grubu kuruldu ve kısa sürede sayı 1200 ü buldu. Herkes tepki, görüş ve önerilerini özgürce dile getirmeye başladı. Çok yakında yapılacak toplantı ile amaçlarının kamuoyuna duyurulacağını tahmin ediyorum. Gerçekten de bu kent hepimizin ve sahip çıkmalıyız bir avuç kişiye geleceğimizi teslim etmemeliyiz.
          Belediye Başkanı gibi Meclis Üyeleri de Edirne halkının oylarıyla seçildi. Ne korkuları ne çekinceleri yada ne beklentileri vardır hala anlamış değilim. Tek görevlerinin halkın çıkarlarının korunması ve kollanması olması  gereken bu arkadaşların halkın arasına başları dik çıkabileceklerini hiç zannetmiyorum. Dik durabilmelerinin tek yolu ise, yaptıkları hatanın en kısa sürede farkına varıp, imza toplamaları ve gerçekleştirecekleri olağanüstü meclis toplantısı ile bunu düzeltmeleridir. Onurlarının ayaklar altına alınmasına ve birilerinin kendilerine kobay gibi davranmasına izin vermeyeceklerini ve bizim oylarımızla seçilmiş olduklarını bilerek davranacaklarını bekliyorum.
{3}
{0}
Sık görüşülen
{2}
{0}
{0}
{3}
{0}
{2}
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30