banner78
banner25

Önemini biliyordu!

Edirne’de rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve geçirdiği beyin kanaması sonrasında 3 gün kaldığı yoğun bakımda hayatını kaybeden 70 yaşındaki Ayşe Balcı isimli kadının organları bekleyenler için umut oldu.

Yüksek tansiyon şikayetiyle hastaneye kaldırılan Balcı, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.Yoğun bakımdayken beyin kanaması geçiren Balcı’nın beyin ölümü gerçekleşti.

Bunun üzerine doktorlar, Balcı’nın organlarının bağışlanması için yakınlarına öneride bulundu.Yakınlarının da olumlu cevap vermesi üzerine özel bir ekip hastaneye gelerek operasyona başladı.

Balcı’dan alınan iki böbrek ve dalak İstanbul’da bekleyen üç hastaya nakledilecek.

Bağış olayına duyan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İl Sağlık Müdürü Vekili ve Edirne Organ Nakil Koordinatörü Dr. Muhsin Kişioğlu ile birlikte hastaneye gelerek Ayşe Balcı’nın kızı Emriye Özer’le görüştü.

Vali Şahin, Türkiye’de 60 bin civarında insanın böbrek beklediğini belirterek bağış olayını duyduğunda çok sevindiğini belirtti.

İnsanın tüm organlarını bağışlaması kadar kutsal durumun olamayacağını anlatan Şahin, kendisinin de kullanılabilecek tüm organlarını bağışladığını kaydetti.

Sağlık Bakanlığı’nın verdiği organ bağışı kartını sürekli cebinde taşıdığını anlatan Vali Şahin, “Sizin bu duyarlılığınız ülke çapında güzel gündem oluşturacak bir konudur. İnsan vefat edip gidiyor ama Allah’ın vermiş olduğu o güzel lütuftan başkasının yararlanmasını sağlıyor. Bir güzelliği merhum hanımefendi yaptı. İkinci güzelliği de siz değerli yakınları yaptı. Siz insanlık görevinizi tam olarak yaptınız.”

Yaşamını kaybeden Ayşe Balcı’nın kızı Emriye Özer, Organ bağışı yapmayı herkesin istediğini ama çoğunun sadece sözde kaldığını belirtti.

Her bilinçli kişinin kendisi hayatta iken girişimde bulunan bağış kartını alması gerektiğini dile getiren Özer, “Geride kalanlar için çok büyük ve çok acı bir süreç. Çok zor bir karar. Biz can-ı gönülden verdik. Çok güzel duygular yaşadık. Alacak hastaların mutluluğunu gözlerimizin önüne getirdik. Onların sevinçlerini, yaşama tutunmalarını canlandırdım gözümden. Annem bu kadar kişiye can verecek. Ne mutlu ki, bir parçası da olsa yaşayacak. Ben bunu yaşadığım sürece göreceğim. Onlarla her zaman irtibatta olmak isterim.Hayatta olduğu zamanda organ bağışının önemini bilen bir insandı” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30