banner78
banner25

Oksijensiz kaldılar!
Edirne merkeze bağlı Köşen köy’de yaşanan balık ölümleri tedirginlik yarattı!
Köy arazisinden geçen Demirhanlı deresinde 3 Eylül günü DSİ tarafından başlatılan dere ıslah çalışmaları sonrasında meydana gelen balık ölümleri köy halkını endişelendirdi.Sabah kalktıklarında köy içinden geçen dere içinde kıyıya vurmuş balık ölülerini gören vatandaşlar durumu derhal Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne bağlı ekiplere bildirdiler. Derede incelemelerde bulunan ekipler DSİ tarafından dere içinde yapılan ıslah çalışmalarından dolayı balık ölümlerinin gerçeklemiş olabileceğini belirterek endişe edilecek bir durum olmadığını kesin sonucun balıklar üzerinde yapılacak inceleme sonrasında ortaya çıkacağını belirttiler.
Deredeki oksijenin balıklara yeterli gelmediğini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, suda fazla bulanıklık olduğunu, bunun da sudaki oksijen oranını azalttığını ifade ederek “Derede yapılan kazı çalışmalarının balıkların yaşadığı ortamı bozduğunu düşünüyoruz.Normal şartlarda 3-4 seviyesinde olması gereken oksijen miktarı burada 1.70 seviyelerine kadar düşmüş.Balıkların solungaçları balçık ile dolmuş buda balıkların hava alamadığının somut göstergesi”diyerek ölümlerin buna bağlı olabileceğini düşündüklerini kaydettiler.
Köy Muhtarı Mustafa Yetkin ise daha önce böyle bir olayla karşılaşmadıklarını belirterek, “Benim de olaydan bu sabah haberim oldu. Ben de gerekli yerlere telefon ettim. Neden öldüklerini tam olarak bilemiyoruz. Oksijensizlikten olduğu söyleniyor. Derelerde ıslah çalışmaları oldu. DSİ 3 Eylül’den bu yana çalışma yapıyor. Ondan mı kaynaklandı bilemiyoruz” dedi.
Ekipler, balık ölümlerinin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle Pazartesi günü tekrar incelemelerde bulunacaklarını ve sonuçların laboratuardan gelecek sonuca göre balık ölümlerinin tam nedeninin ortaya çıkacağını ifade etti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30