banner78
banner25

Nevruzu kana bulayacaklardı!
Edirne’de geçtiğimiz ay bir marketin içinde patlatılan ses bombasının failleri Edirne Emniyet Müdürlüğünün başarılı operasyonuyla yakalandı.
Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ilk olarak Medrese Alibey Mahallesinde 5 Ocak 2012 tarihinde 7 aracın kundaklaması, ardından 2 Mart tarihinde polis lojmanları iç kısmında bulunan polislere ait araçların arasına konulan tüpten yapma bomba ve son olarak ta 5 Mart tarihinde bir marketin içine bırakılan ses bombası ile Edirne’de varlıklarının olduğunu göstermeye çalışan KCK üyesi oldukları belirlenen 16 kişiyi farklı adreslere yaptıkları operasyonlarla yakalamayı başardı.
Edirne’de 10 farklı adrese eş zamanlı baskınlar yapan polis ekipleri üniversite öğrencisi olan 16 kişiyi gözaltına aldı. Emniyette ifadeleri alınan 5 üniversiteli serbest bırakılırken, 11 üniversite öğrencisinden 9’nun PKK’nın şehir yapılanması olan KCK üyesi olduğu belirlendi. İki öğrencinin de yasa dışı Devrimci Karargah örgütü üyesi olduğu ortaya çıktı. Örgüt üyelerinin evlerinde yapılan aramalarda ise 8 havai fişek, 6 adet torpil, ateşleme fitilleri, saçma bilyesi, toz halde piroteknik patlayıcı maddesi, çok sayıda örgütsel doküman, örgüt üyelerinin Diyarbakır ve diğer doğu illerindeki katıldıkları eylemlerde çekilen fotoğraflar, örgütler dokümanların bulunduğu CD’ler, 5 adet diz üstü bilgisayar ele geçirildi.
Olayların meydana geldiği günden buyana çalışma yapan emniyet güçleri olayları yapanları ilk olaydan bu yana yakınen takibe aldıklarını ve suçüstü yapmak ve elde edilen delilleri adli mercilere sunmak üzere bugüne kadar beklediklerini belirttiler.
Emniyet yetkililerince yapılan açıklamada örgüt bağlantılı olan bu kişilerin üniversitede eğitim ve öğretim gördükleri, patlayıcı maddeler konusunda eğitim aldıkları yada eğitim alan kişilerden öğrendiklerini uyguladıkları belirtildi.21 Mart günü yapılacak olan nevruz kutlamaları ile ilgilide Edirne’de büyük bir eylem hazırlığı içinde oldukları öğrenilen örgüt üyelerinin toplanamadıkları gerekçesi ile eylemlerini yapamadıkları ifade edildi.
Öte yandan bir başka şok edici olay ise yapılan baskında ele geçirilen bilgisayarlarda Edirne’de yaşayan doğu ve güneydoğu kökenli vatandaşlara ait seçmen bilgilerinin yer aldığı kayıtların bulunmasıydı.İlçe seçim kuruluna ait olan bu bilgi ve verilere ise nasıl ulaştıkları polisi düşündürürken kayıtları tutmalarındaki amacın kişileri yakan markaja alıp örgüt propagandasını bu kişiler üzerinde yapmaktı.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30