banner78
banner25

Mesai sonrası denetim yaptılar!

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği sorumluluk alanlarında bulunan hastane ve sağlık kuruluşlarına anlık denetim yaptılar.

Sağlık hizmetlerinin sunumuna yönelik,izleme ve değerlendirme maksadıyla yapılan ilk denetim Edirne Devlet Hastanesine mesai bitimi sonrasında yapıldı.

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr.Muhsin Kişioğlu ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr.Emrah Erten’in katılımıyla yapılan denetim akşam saatinde gerçekleşti.

Edirne Devlet Hastanesi Acil servisi başta olmak üzere Dahiliye birimleri ve ile Psikiyatri ve yoğun bakım ünitesi yatan hasta servisini ziyaret eden heyete hastalardan bilgi alırken,çalışan personelden de ihtiyaç ve sıkıntıları olup olmadığının bilgisini aldı.Yapılan denetiminde yerinde yapıldığını belirten yetkililer bu sayede gerek hastaların durumları hakkında anlık bilgi alındığını, gerekse çalışanlarla kurulan diyalog sayesinde sorunların yerinde tespitinin sağlandığı belirtildi.

Konu hakkında açıklama yapan Edirne İl Sağlık Müdürü Dr.Muhsin Kişioğlu, denetimlerin yaklaşık 1 aydan buyana yapıldığını ve 15 günlük periyotlarla denetimlerin anlık olarak devam edeceğini belirtti. Kişioğlu yapılan denetimlerin İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan bir izleme değerlendirme birimi tarafından yapıldığını belirterek “Bu değerlendirme biriminin içinde Genel Sekreterimiz ve Halk Sağlığı Müdürümüzde bulunmakta.Bizler 15 günde bir olmak üzere tüm hastanelerimiz ve Aile Sağlı Merkezlerimiz ile 112 Komuta Kontrol merkezimizi gezerek arkadaşlarımızdan gerekli bilgileri alıyoruz”dedi.

Yapılan denetimin kalite ve kontrol denetlemesi şeklinde olmadığını söyleyen Kişioğlu “Bu bizim yaptığımız bir kalite denetlemesi şeklinde değil,tamamen arkadaşlarımızın işlevselliğini ve sağlıkta hizmet sunumunun ne aşamada olduğunu gözlemlemek amacıyla yaptık.Buradaki asıl amacımız etkin ve verimli hizmet kalitemizi arttırmak.Yaptığımız denetimde çalışan arkadaşlarımızın moral ve motivasyonunu artırmak için onlarıda dinledik”dedi.

Kişioğlu denetimlerin ilerleyen günlerde diğer birimlerede anlık olarak yapılacağının bilgisini verdi.

 



banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30