banner137
banner25

Mahkeme Kıymet Teyzeyi haklı buldu!

Edirne'de Belediye İmar Planlarında bir zaman yeşil alan park olarak bırakılan ancak yapılan bazı değişiklikler sonrası dönemin Belediye Başkanı ve ekibi tarafından Ticaret artı konut alanına dönüştürülerek rant yaratılmaya çalışılan ve 75 yaşındaki Kıymet teyzenin direnişi sonrasında mahkeme tarafındanda park olması tescillenen alan için önemli bir karar verildi.

Birinci Murat Mahallesi Trakya Birlik Genel Müdürlüğü arkasında bulunan alan için Nisan ayında inşaat yapmak için proje ve belediyeden aldığı izin ile ilik kazmayı vurmak isteyen müteahhit firmanın kepçesinin önüne gelerek torunlarına ve mahalle halkına yeşil alan bırakılması için mücadele veren Kıymet Peker Bölge İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı sonrasında aradan geçen zaman içinde en kıymetli kararlarından birini vererek alanın yeşil alan olarak kalması gerektiğine hüküm kıldı.

Mahkemenin çocuk parkıyla ilgili kararının ardından Edirne Belediye Başkanı  Recep Gürkan, parkın direniş simgesi olan 75 yaşındaki Kıymet Peker'i yanına alarak konu hakkında açıklama yaptı ve “mahkemeyi biz yani belediye kaybetti .Burada Belediye kaybetti halk kazandı”dedi.

Başkan Gürkan “Burası sembol park oldu ısrarla 'Kıymet Teyze adını verelim' diyorum, mal sahipleri de kabul ederse onun adını koyacağız. Bu park durdukça herkes yeşil alanların imara açılmasının yanlış olduğunu görecek.”dedi ve Kıymet Peker’e parka adının verilmesi konusunu teklif etti.Kıymet Peker ise “mal sahipleri eğer kendi adlarının verilmesine sıcak bakmazlarsa ben o zaman kabul edebilirim”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30