banner78
banner25

Maçı Yankaya yönetti!

Edirne’de “birlik ve beraberlik”sloganı ile yola çıkan ve kısa süre önce kurulan “Edirne Basın Kulübü”ilk önemli organizasyonunu yaptı.

Nevruz Kutlamaları öncesinde kentin protokolü ile Edirne’de görev yapan yerel ve ulusal basın çalışanlarının bir arada olduğu futbol müsabakası düzenlendi.

Edirne Basın Kulübü organizasyonunda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sahasında gerçekleşen dostluk maçını Edirneli olan Süper Lig hakemlerinden Özgür Yankaya yönetti.

Baharın gelişini simgeleyen ve ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan ‘Nevruz’, Edirne’de de il protokolü ve basın mensupları arasında düzenlenen futbol müsabakası ile karşılandı. Süper Lig’in başarılı hakemlerinden Edirneli Özgür Yankaya’nın yönettiği maçta, kazanan birlik, beraberlik ve dostluk oldu.

Soğuk havaya rağmen sıcak bir atmosferde başlayan futbol maçında her iki takım oyuncuları centilmence mücadele ettiler.Gazetecilerin bir arada olduğu Basın Kulübü takımı ilk yarıya üstün başlasada,protokolün yer aldığı takım oyuncularından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın gol yolunda ceza alanı sahası içinde düşürülmesi sonrasında maçın hakemi Özgür Yankaya’nın penaltı noktasını göstermesi ile maçın seyri bir anda değişti.

Maçı kenardan izleyen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in ise dostluk maçında yine bir ilke imza attı ve Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın isteği ile penaltı vuruşunu kullanarak gole çevirmeyi başardı.Oyuncu olmasına rağmen yoğun programından dolayı maça geç gelen ancak kenardan izlemeyi tercih eden Vali Şahin’in kullandığı penaltının gol olması ile maçın kaderi bir anda değişti.

Maçın bitiş düdüğünü çalan Yankaya skoru Protokol 5 Basın Kulübü 2 olarak belirledi.

Maç sonrasında açıklama yapan Vali Şahin Karşılaşmada seyircinin gol atmasının futbolda yenilik olduğunu belirterek “Seyircilerden birinin seçilip gol atabilmesi de olabiliyor. Bu bir dostluk maçıdır. Bu maçın sonucunda yenmek yada yenilmek sonucu değiştirmez. Ama şu bir gerçek ki bu sefer gazetecileri yendiğimiz için memnunuz” diye konuştu.

Gençliğinde iyi bir futbolcu olduğu bilinen Belediye Başkanı recep Gürkan ise “Penaltıyı sayın valimiz attı. Tabi bu tür müsabakaların amacı yenmek yada yenilmek değil dostluğun tesis edilmesi ve ilişkilerin geliştirilmesidir. Edirne Basın Kulübü'ndeki arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz, başarıları daim olsun”şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Şahin, kupayı bürokratlar takımına takdim etti.

Protokol takımında Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Edirne Adalet Komisyonu Başkanı Tayyip Özdurmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kamuran Ersan, Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Edirne Vakıflar Müdürü Osman Güneren, Edirne Basın İlan Kurumu Müdürü Ebubekir Günel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ender Aydın, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Edirne Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, Edirne Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Biga, valilik basından İbrahim Arslan ve Ercan Dakni, Edirne Belediyesinden Olkan Bayır ile Gençlik Spor Şube Müdürü Murat Ulaşdır'dan oluştu.

Edirne Basın Kulübü'nün takımında ise gazeteciler Salih Baran, Gökhan Tuzladan, Kadri Kılıç, Resul Oruçoğlu, Özür Orhan, Koray Ustabaşı, Cihan Demirci, Yavuz Demir, Gökhan Zobar, Olgay Güler ve Bekir Tüccar yer aldı.

 


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30