banner137
banner25

“Kürtaj kadının hakkıdır!”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘kürtaj’ tartışmalarıyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Edirneli Dr. Saadet Yardım, dini inançları gereği kürtaja karşı olduğunu ancak bir annenin de çocuğu aldırma hakkının baskıyla yasaklanmaması gerektiğini belirtti…
Edirne’de 63 yıl boyunca jinekologluk (kadın doğum uzmanlığı) yapan 88 yaşındaki Dr. Saadet Yardım, son günlerde Türkiye gündemine oturan kürtaj ve sezaryen doğumla ilgili birbirinden samimi açıklamalarda bulundu. ‘Kürtaj kadının hakkıdır’ diyen Yardım, kürtajla ilgili kararı, müracaat edilen doktorun vermesi gerektiğini söyledi.
Kürtajın 2,5 aya kadar yapılabileceğini ifade eden Yardım, orta halde bir geliri olan bir aileye 2 çocuğun yeterli olacağını belirterek, “Türkiye’de fakirlerin daha çok çocuğu oluyor. Korunamıyorlar. O yüzden aldırma ihtiyacı duyuyorlar” dedi.
63 yıllık doktorluğu süresince hiç kürtaj yapmadığını da ifade eden Saadet Yardım, “Ben dini inançlarım gereği böyle bir şey yapmadım. Allah’ın verdiği canı almak istemedim. Yapmak istemeyen hekim yapmasın ancak annenin çocuğu aldırma hakkı da olmalı. Türkiye’de yasaklanırsa kürtaj olayı için Bulgaristan’a ve Yunanistan’a gidileceğini düşünüyorum. Bence kadın talepte bulunuyorsa kürtaj yapılmalı” dedi.
Sezaryen doğumuna da karşı olduğunu vurgulayan Yardım, “Normal doğum, anne için de çocuk için de en faydalı olanı. Ancak bugün Türkiye’de normal doğum giderek azalıyor. Gençler sezaryen istiyor. Bu doktorların da işini kolaylaştırıyor çünkü normal doğum bazı zamanlarda 2 gün takip gerektirebiliyor. Anormal durumlarda tabii ki sezaryen yapılmalı ama bana göre anneler, evlatları için normal doğumu tercih etsinler. Çünkü anne ile çocuk arasındaki bağı normal doğum devam ettiriyor” diye konuştu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30