banner137
banner25

Kültür Haftası Etkinlikleri başladı!
Edirne Belediye Başkanlığı’nın düzenlediği, 654 yıllık efsane olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali düzenlenen renkli törenlerle başladı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Sarayiçi’nin bu yıl tamamen yıkılarak, yılın 52 haftası kullanılabilecek bir alan haline getirileceğini söyledi.

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 654. Düzenlenen Kırkpınar yağlı Güreşleri Festivali, Belediye önünde toplanan kortejin Atatürk Anıtı’na kadar yürümesiyle başladı. Korteje Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Edirne CHP Milletvekilleri Erdin Bircan, Okan Gaytancıoğlu, Edirne AK Parti Milletvekili Şemsettin Emir, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ve Kırkpınar Marşı’nın ardından etkinlikler 25 Kasım Stadı’nda devam etti.

Halk oyunları ekibinin geçitlerinin ardından konuşan Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki bombalı saldırı da hayatını kaybedenlere baş sağlığı diledi. Terörün her türlüsüne karşı olduklarını ifade eden Selim, “Terörün her türlüsüne karşıyız. Kırkpınar yağlı güreşlerinin tüm seyircilerimizi doyuracak şekilde kendilerine yakışır güreş tutmalarını istiyorum” dedi.

“HER YIL BİR ÖNCEKİ YILLA GÖRE DAHA İYİ BİR KIRKPINAR İÇİN ÇABALIYORUZ”

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’in ardından konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi tarafından organize edilen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin sorumluğunu ilk kez geçen yıl aldığını söyledi. Geçen yıl Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin iyi olması için çabaladıklarını ifade eden Gürkan, “Bir şeyler yapmaya çalıştık, elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince. Eksiklerimiz var mıydı? Tabi ki vardı. Bu yıl yine eksiklerimiz olacak mı? Tabi ki olacak. Şundan emin olunuz ki Edirne Belediyesi, Kırkpınar’ı olarak her yılı bir önceki yılla göre daha iyi hale getirmeye çalışıyoruz. Her yılı bir önceki yılın eksiklerini kapatarak, taşımaya çalışıyoruz. Her yıl daha güzel, daha uygar, daha beğenilen Kırkpınar’ı Edirne’ye ülkemize ve tüm dünyaya yaşatmak için çabalıyoruz. Bu çabamızda görev süremizin sonuna kadar hiç durmadan devam edecektir. Değerli hemşerilerim; Kırkpınar'ın olmazsa olmazları var. Pehlivansız, Kırkpınar olmaz, davulsuz Kırkpınar olmaz, cazgırsız Kırkpınar olmaz, hakemsiz Kırkpınar olmaz ve Ağasız Kırkpınar olmaz. Bu beşi bir arada gelmeden, birini eksik bırakırsanız o Kırkpınar, Kırkpınar olmaz. Bu yıl 654. Gerçekleştireceğimiz Kırkpınar’ı, Kırkpınar tarihine adını altın harflerle yazdıran, 5 yıl üst üste yaparak, bu yıl tekrar 6. Kez ağalık yaparak, bir tarihi bir rekora imza atan Seyfettin Selim’le beraber düzenleyeceğiz” dedi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ise final güreşlerinin yapıldığı 26 Temmuz günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin'de olacağı için katılamayacağını söyledi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30