banner137
banner25

Köy-Koop.2011 Mali Genel kurulunu yaptı!
Merkezi Edirne'de bulunan Köy-Koop Edirne Birliği 38'nci Mali Genel Kurul toplantısını Edirne Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirdi.
221 Kooperatifi ile 30 binden fazla üyesi bulunan Köy-Koop.’un Mali Genel Kurulu Divan heyetinin oluşturulması ile başladı.Oluşturulan divanda Divan Başkanlığına Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz,Başkan yardımcılığına Mehmet Oktav, katipliklere ise Veysel Işıklı ile Mutlu Bayar sununla liste önerisi ile seçildiler.
Saygı duruşu ve ardından İstiklal marşının okunması ile başlayan 2011 yılı mali genel kurulunda konuşma yapan Köy-Koop Başkanı Ahmet ERKEN birliğin çalışma faaliyetlerinden bahsederek kendilerinin yönetim olarak bir söz verdiklerini ve herhangi bir siyasi partinin arka bahçesi olmayacaklarını söylediklerini ve bugün gördükleri manzara ile bunu başararak sözlerini tuttuklarını ifade etti.
Erken salonda bulunan katılımdan son derece memnun olduğunu belirterek kooperatifin şematik yapısından bahsetti ve çeltik ekimi hakkında bilgiler verdi.Erken “2011 yılında 507 bin dekar arazide çeltik ekimi yapıldı.Bunun 300 bin dekarını kooperatifler olarak ektik ve bu arazinin 470 bin dekarına varan kısmını tarımsal kooperatifler olarak suladık”dedi.
Yapılan genel kurula katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür yardımcısı Mehmet Özgür’de kooperatif üyelerine hitaben yaptığı konuşmada salondaki kalabalıktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “burada birlik ve beraberliği görüyorum.Buda beni çok mutlu ediyor.Bu konuşmayı başka bir yerde yapsam katılımcılara birlikteliği ve beraberliği anlatmaya çalışırdım.Ama 1974 yılından bu yana hizmet veren bu kooperatife bunun anlatmam çok zor.Sizler bu birlikteliği zaten burada gösteriyor ve bunu çok güçlü kılmışsınız”dedi.
Genel Müdürlük olarak son günlerde yaptıklarından bahseden Mehmet Özgür “önceleri sadece arazilerin toplulaştırılması konusunda hizmet veriyorduk.Ancak şimdiki durumda çok farklı bir yapıya kavuştuk ve tarım reformunun eski hizmetlerinin yanı sıra Avrupa’da ki bir yapıya kavuştuk.Tüm ödemeler,primler ve desteklemeler ile ilgili konular bizim müdürlüğümüzden geçmekte ve bu konuda da gereken hassasiyet gösterilmekte”dedi.
Konuşmaların ardından Yönetim kurulu ve denetim kurulu raporları ile 2011 yılı bilançosu okunarak oylamaya sunuldu.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30