banner78
banner25

Korkusu yetti!

İç İşleri Bakanlığı’nın pilot il uygulaması olarak başlattığı Edirne’deki hız denetim radarlarının korkusu bile sürücülere yetti

Talatpaşa asfaltı üzerinde belirlenen yerlere kurulan ve 50 ile 70 km hız sınırlaması getirilen yerlerde sürücülerin korkulu rüyası haline gelen hız radarlarının var oluşu bile yetti.

Yeni getirilen uygulama ile adeta Devletin ve Belediyenin kasasını doldurması planlanan hız radarlarının Edirneli sürücülerin canını yakacağı şimdiden açıkça belli.Yapılan açıklamaya göre uygulanacak hız sınır ihlali cezalarının 10 gün içinde sürücünün adresine tebliğ edileceği ve tahsilatı durumunda gelirin yüzde 70’inin Devlet kasasına,yüzde 30’unun ise Belediye kasasına girmesi amaçlanıyor.

Talatpaşa asfaltı üzerinde kurulan kule şeklindeki hız denetim radarlarının kurulduğu an neler olup bittiğini anlamayan sürücüler yapılan haberler sonrasında adeta cadde üzerinde kanı arabası gibi gitmeye başladılar.

Sabah ve akşam saatlerinde yoğunlaşan araç trafiği göz önünde bulundurulduğunda yavaş seyretmenin trafikte büyük sorun yaşayacağını belirten bazı sürücüler “radarların konulması güzel.Böylelikle hızlı seyreden araçların önüne geçildiği gibi, kazalarında önüne geçilmiş olacak.Ancak yoğun trafikte ve akmayan trafikte hizmette olan yollar trafiği nasıl kaldıracak?Trafik ışıklarında uzayıp giden araç kuyruklarını nasıl engelleyemeyecekler” yorumunda bulundular.

Yetkililer ise kurulan hız denetim radarlarının test aşamasında olduğunu,önümüzdeki ay faaliyete geçeceğini belirttiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30