banner137
banner25

Komşu çareyi lağvetmekte buldu!

Bulgaristan hükümeti gümrüklerinde yaşanan rüşvet olaylarıyla baş edemeyince çareyi gümrük teşkilatını lağvetmekte buldu.

Kapıkule’nin karşısında bulunan Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı’nda yaşanan ve alınan tüm tedbirlere rağmen bir türlü önlemeyen rüşvet yolsuzlukları için Svilengrad kasabasında bulunan ve Kapitan Andreevo gümrüğünden sorumlu olan gümrük müdürlüğü 29 Aralık 2015 tarihinde Bulgaristan parlamentosunda alınan kararla kapatıldı.

Türkiye’den dönüşte çok sayıda mal alan ve ülkeleri Bulgaristan’a illegal yollarla satın aldıkları malları sokarak satışını yapıp para kazanmak isteyen günübirlikçi Bulgar vatandaşlarının verdiği rüşvetlerle adeta yol geçen hanına dönen Bulgar gümrüğü alınan kararla lağvedildi.

Yaklaşık 30 yıla yakın bir süredir faaliyette olan gümrük müdürlüğü çalışanlarının yapılan her türlü operasyon ve tutuklamaya ve yenilenen personele rağmen rüşvet çarkının deva ettiğini anlayan Bulgar yetkililer son yapılan rüşvet operasyonu ile Svilengrad gümrük teşkilatını tamamen ortadan kaldırdı.

Kapitan Andreevo sınır kapısı bundan böyle sadece polis ve AB üyesi ülkelerin görevlileri tarafından kontrol edilecek.

Gümrük teşkilatının lağvedilmesi sonrasında Kapitan Andreevo gümrük kapısı Bulgaristan’ın Burgaz şehrinde bulunan Gümrük Teşkilatına bağlandı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30